AcasăCORONAVIRUSComisia Europeană a încheiat acordul cu Pfizer. Câte doze de vaccin antiCovid...

Comisia Europeană a încheiat acordul cu Pfizer. Câte doze de vaccin antiCovid cumpără UE

vaccinComisia Europeană a încheiat acordul cu Pfizer. Câte doze de vaccin antiCovid cumpără UE

Comisia Europeană a anunțat miercuri că a încheiat un acord cu companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pentru achiziționarea a 200 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Executivul UE are o opțiune suplimentară pentru cumpărarea a încă 100 de milioane de doze.

Acordul urmează anunțului Pfizer de luni, potrivit căruia vaccinul experimental dezvoltat cu BioNTech are o eficiență de 90% în fața coronavirusului, făcându-i primii producători de medicamente care au prezentat date intermediare de succes dintr-un studiu clinic la scară largă pentru un vaccin antiCovid.

„Sunt foarte fericită să anunț acordul de astăzi cu compania europeană BioNTech și cu Pfizer pentru achiziția a 300 milioane de doze de vaccin”, a afirmat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

Anunțul era așteptat, fiind anticipat luni de un europarlamentar german. Tot luni, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul anti-Covid-19 pe care l-au dezvoltat în parteneriat este eficient în proporție de peste 90%, semnificativ peste pragul minim considerat necesar pentru a putea depune o solicitare de aprobare.

Al patrulea acord semnat de CE

Este al patrulea acord semnat de Comisia Europeană pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 pentru cele 27 de state membre ale UE. Celelalte 3 acorduri au fost încheiate cu AstraZeneca/Universitatea Oxford (300 milioane de doze), Sanofi/GSK (300 milioane) și Johnson & Johnson (200 milioane).

Comisia Europeană a anunțat la începutul lunii septembrie că a încheiat discuțiile exploratorii în vederea unui acord pentru cumpărarea de vaccinuri anti-Covid-19 cu companiile BioNTech și Pfizer.

Câte vaccinuri îi revin României?

România va primi 4,3% dintre vaccinurile anti-Covid-19 achiziționate de Comisia Europeană pentru statele din UE, având 4,3% din populația Uniunii Europene. Astfel, din cele 300 milioane doze de vaccin, României îi revin 12,9 milioane de doze, suficiente pentru a imuniza 6,45 milioane de persoane (vaccinul fiind cu 2 doze).

author avatar
Andreea Vlad
102 afisari

5 COMENTARII

  1. bine ca e cu tech si au atata siguranta pt un act medical si pt un virus care doctorii spun ca sufera mutatii !!!!!!!sa si faca politicienii primii toti in direct la tv cu familiile lor!!!!!

  2. meleoane de doze…dar nu ne spun cat platesc din buzunarul UE pt un „vaccin” care are in compozitie un mesaj genetic si care pune la treaba celulele noastre sa cream singuri antigenul (adica o parte din virus) .dupa care…ne vom creea anticorpii…Dupa spusele lor ! Dar…ce mesaj genetic (ARN) ne inoculeaza ? Parca ar trebui sa stim.si noi ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger