AcasăCORONAVIRUSColegiul Medicilor face PRESIUNI pentru certificatul verde. De ce ar trebui adoptat...

Colegiul Medicilor face PRESIUNI pentru certificatul verde. De ce ar trebui adoptat imediat

Daniel_CoriuColegiul Medicilor face PRESIUNI pentru certificatul verde. De ce ar trebui adoptat imediat

Colegiul Medicilor doreşte, cât mai rapid, adoptarea legii ce prevede implementarea certificatului verde în cât mai multe zone de activitate din România. Daniel Coriu, cel care este preşedintele Colegiului Medicilor, afirmă că este „mare nevoie” de implementarea certificatului verde COVID la nivel naţional, el arătând că în ţările în care o astfel de măsură a fost introdusă, pandemia a avut un impact redus.

Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie”, susţine medicul.

Poate rezolva pandemia un certificat verde?

Toată lumea este de acord că avem nevoie de certificatul verde şi acest lucru este adevărat, chiar avem mare nevoie. Modalitatea de implementare, acum depinde.

Dacă e să ne uităm la experienţa ţărilor europene – Italia, Franţa, Germania – unde au implementat acest certificat verde din mai-iunie şi lucrurile au mers foarte bine. Ei nu au avut o intensitate foarte mare a valului patru.

Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România, vineri seară, la TVR.

Booster cu Pfizer şi Moderna, şansa unei protecţii în plus

Daniel Coriu a pus accent pe importanţa vaccinării anti-COVID, vorbind despre booster-ul cu Pfizer sau Moderna, pentru a avea şansa unei protecţii în plus.

Deja noi avem o experienţă, am trecut cu bine patru valuri. Sigur, ultimul val a fost un dezastru, un dezastru umanitar, am avut o rată de decese zilnice destul de mare şi aceste decese s-au produs la persoanele nevaccinate.

Deci vaccinarea a protejat. Acum, datele recente publicate în urmă cu două zile de cei de la Pfizer şi Moderna, studiile arată că cel puţin într-un procent important administrarea celei de-a treia doze protejează”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România.

El a arătat că există un grad de protecţie şi pentru cei vaccinaţi cu două doze, dar la doza booster „gradul de protecţie este ridicat”.

author avatar
Andrei Ștefan