AcasăCORONAVIRUSCol. Gheorghiță își sabotează campania: imunizații transmit Covidul

Col. Gheorghiță își sabotează campania: imunizații transmit Covidul

Col.dr.Valeriu Gheorghiță ne spune că trebuie să ne vaccinăm ca să ne vaccinăm

Marea controversă a vaccinurilor anti-Covid ARN mesager a fost repusă pe tapet chiar de către coordonatorul campaniei de vaccinare col.dr. Valeriu Gheorghiță, sporind și mai mult neîncrederea în imunizare. Este vorba despre posibilitatea transmiterii virusului chiar de către cei vaccinați, lucru absolut ilogic prin însuși principiul funcționării unui vaccin.

Anunțul făcut de Pfizer, chiar înainte de autorizarea produsului, că cei vaccinați anti-Covid pot transmite boala mai departe, a stârnit indignare și polemici în întreaga lume medicală. Și asta pentru că vaccinarea cu orice tip de vaccin trebuie să aibă, obligatoriu, un dublu rezultat: protecția persoanei imunizate și protecția celorlalți. Fenomenul unic produs de vaccinul Pfizer nu a fost niciodată explicat, trecându-se destul de repede peste acesta, odată cu grăbirea campaniei mondiale de imunizare.

Subiectul a fost însă readus în atenția publică, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col.dr.Valeriu Gheorghiță spulberând speranțele că imunizarea va aduce și întoarcerea la normalitate. „În ceea ce priveşte nivelul de protecţie personală faţă de îmbolnăvirea prin Covid-19 ştim că rata de eficacitate este de 95% după ce persoana respectivă îşi face cele două doze şi avem cel puţin 7-10 de zile de la momentul rapelului. Însă aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii date privind riscul ca persoana vaccinată să facă o infecţie subclinică, o infecţie asimptomatică şi să transmită la o altă persoană cu care intră în contact şi care este receptivă, este nevaccinată sau nu respectă măsurile de prevenţie, este în momentul de faţă sub semnul întrebării”, a declarat col.dr.Valeriu Gheorghiță. Acesta a mai afirmat că este prudent să se respecte măsurile de protecție chiar și de către persoanele vaccinate, care trebuie să poarte în continuare masca sanitară și să păstreze distanța fizică până la atingerea unui nivel de imunitate colectivă de 60-70%.

Masca forever

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a fost însă și mai vehement, arătând că masca de protecție va rămâne obligatorie încă doi de acum încolo și că măsurile de restricție ar trebui înăsprite. Acesta a explicat că cei vaccinați se vor infecta cu noul coronavirus și îl vor transmite celor nevaccinați.

„Atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri. Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente – imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie – împreună să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Persoanele care au avut Covid se înghesuie la vaccinare

Datele contradictorii comunicate de către autorități referitoare la perioada de protecție a celor care au trecut prin Covid i-au determinat pe cei care au fost infectați să se bată pentru un loc la vaccinare. În fapt, imunitatea dată de trecerea prin Covid a variat, în declarațiile oficiale, de la 6 luni, la 5 luni sau chiar la trei până s-a ajuns la concluzia că nu se știe și că este chiar indicat să faci vaccinul la 28 de zile după vindecare. Profesorul Massimo Galli, specialist în boli infecțioase la Spitalul Sacco și la Universitatea din Milano, a recomandat, recent, ca persoanele care s-au infectat deja cu coronavirus să nu aibă prioritate la vaccinare. Acesta susține că s-ar putea economisi milioane de doze, pentru că în aceste cazuri există deja imunitate.

”În cazul unei persoane care are deja imunitatea activată şi căreia i se administrează vaccinul care o activează și mai mult, este posibil ca după un interval de timp rezonabil, acea persoană să prezinte o reacţie secundară datorată faptului că avea deja imunitate împotriva Sars -CoV-2. Peste 90% din bolnavii care s-au vindecat produc anticorpi neutralizanți. Cu siguranţă că există şi persoane care nu îi produc, însă dacă nu îi fac după infecția naturală, nu se poate afirma cu certitudine nici că îi vor face după vaccin”, a declarat prof.Massimo Galli. Acesta a mai făcut referire la un studiu efectuat în Qatar pe 133.000 de cazuri Covid, care a arătat că probabilitatea de reinfectare a fost de 0,02%.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.865 afisari

7 COMENTARII

  1. Dupa logica lui Cercel niciodata nu o sa dam masca jos, pentru ca cei mici se vor face mari si ei trebuie sa fie protejati si vaccinati.Apoi apare tulpina x sau tulpina y sau un nou virus gripal..ca asa e viata !

  2. cercel sa si puna el masca pana crapa daca vrea ,iar cu transmiterea chiar daca se imunizeaza unii e normal ,adica organismul nu asimileaza chestiunea si deci e fara rezultat asa cum era si la gripa normala!!!!!!!!nu e nimic nou sub soare!!!!!

  3. E o abureala totala. Mucoasele sunt pe afara, pe piele?Nu sunt tot inauntru. O persoana transmite virusul cam dupa 5 zile, cand virusul se multiplica iar persoana e capabila sa emita o anumita incarcatura virala. Dar virusul nu se multiplica in celula, adica INAUNTRU, acolo unde actioneaza efectul vaccinului?

  4. Comentariile pe care le vad aici sunt cel putin idioate, dupa parerea mea. Lasati specialistii sa se pronunte si sa isi faca treaba. Nepriceputii ar fi bine sa nu mai incurajeze atitudinile imbecile. Daca nu ar fi inuman, le-as dori sa se imbolnaveasca mai intai si sa se pronnunte abia dupa aceea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger