AcasăCORONAVIRUSCîțu vine cu o veste bombă: ”Vom încerca să producem vaccinul în...

Cîțu vine cu o veste bombă: ”Vom încerca să producem vaccinul în România”. Se așteaptă răspuns de la Comisia Europeană – VIDEO

Cîțu vine cu o veste bombă: ”Vom încerca să producem vaccinul în România”. Se așteaptă răspuns de la Comisia Europeană - VIDEO (foto: facebook)

După ce a fost vaccinat cu a doua doză de ser împotriva COVID-19, respectiv după ce a făcut rapelul la Spitalul Militar din Capitală, premierul a făcut un anunț important.

Întrebat, în contextul în care Ungaria a cumpărat două milioane de doze de vaccin Sputnik, iar Cehia ar vrea să facă și Cehia, dacă România a început discuții pentru a cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc, Florin Cîțu a dezvăluit planul autorităților române.

”Nu, România… am avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom face un lucru mult mai bun – vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. (…) Am trimis o scrisoare, în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană, și ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a susținut Cîțu, sâmbătă la prânz, până să plece de la Spitalul Militar Central, după rapel.

Întrebat când anume ar putea România să producă un astfel de vaccin împotriva noului coronavirus, premierul a dat următorul răspuns: ”Am început discuţiile. Am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea. Și am spus că da. Am pus datele pe masă. Aşteptăm acum răspunsul Comisiei Europene în acest sens”.

204 afisari

2 COMENTARII

  1. Cind spui incercam, facem politica, denota nehotararea guvernatilor, asta arata evident ca nici ei nu stiu ce vor, nici ei nu stiu incotro se indreapta, totul este aleator
    Avem un Guvern aleator, care incearca, specific liberal, atat modul de nongandire cat si de actiune, scuze nonactiune

  2. Pe deasupra , ma mai cheama si Kostea , zis Sugiuk tiraspolezu ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger