AcasăCORONAVIRUSCîțu, după ședința de Guvern: Vrem să menținem prezența fizică în școli....

Cîțu, după ședința de Guvern: Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă – VIDEO

Cîțu, după ședința de Guvern: Vrem să menținem prezența fizică în școli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă - VIDEO (foto: Facebook)

Atenția elevilor, a părinților și a învățătorilor și profesorilor se îndreaptă mai mult ca oricând în aceste zile, dat fiind contextul generat de noul coronavirus (COVID-19), asupra anunțurilor venite de la autorități, cu privire la situația școlilor, pentru a afla în ce măsură vor mai rămâne acestea deschise, raportat la incidența cazurilor de infectare cu SARS – CoV – 2.

Mai nou, s-au aflat noi precizări de la premierul Cîțu. ”Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituții care nu e cazul să fie închise. Vom vedea care este concluzia”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri, întrebat până la ce prag ar putea rămâne școlile deschise.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a vorbit despre posibilitatea de a fi folosite, în școli, testele pe bază de salivă, non-invazive. De altfel, Cîțu a făcut referire și la neajunsurile școlii în sistem online, la care s-a mai apelat, pe perioada pandemiei.

”Vrem în continuare să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor cu salivă. Ministrul Educației anunța ieri (marți -n.n.) că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Poate încercăm cu teste cu salivă, (…) dar intenția rămâne de a avea școlile cu prezență fizică în continuare. Știm foarte bine că școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a mai declarat premierul.