AcasăCORONAVIRUSCîțu anunță că va cere anchetă: Vreau să ştiu cum a fost...

Cîțu anunță că va cere anchetă: Vreau să ştiu cum a fost pregătit valul patru! Ştiam că vine – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Premierul dă de înțeles că așteaptă răspunsuri când vine vorba despre pregătirile făcute pentru întâmpinarea valului patru al pandemiei COVID. ”Ştiam că vine valul patru”, a subliniat actualul șef al Guvernului.

Aflat, în prima parte a zilei de marți, la Sinaia, pentru a participa la ceremonia de semnare a contractului de finanțare a Spitalului Orășenesc, Florin Cîțu a anunțat în fața presei ce are de gând să ceară – și anume o analiză pe tema pregătirilor referitoare la acest val patru.

”O să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul patru. Ştiam că vine valul patru, eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde, (…) aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat Cîțu, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

”Repet – este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit de asta toată vara”, a completat liberalul aflat în fruntea Guvernului.

Premierul a amintit, în acest context, că va avea în cursul zilei discuții cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii de spitale, pe tema paturilor de la Terapie Intensivă, ”pentru că este vorba și despre detașarea personalului, nu doar de a crește numărul de paturi ATI”.

De altfel pe agenda publică a premierului figurează, de la ora 13, o videoconferință cu prefecții, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, șefii secțiilor ATI, UPU, reprezentanții ISU și cei ai ASSMB, din câte a comunicat Guvernul. La videoconferință vor participa și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, desemnat în această funcție după demisia Ioanei Mihăilă din Guvern, dar și secretarul de stat Raed Arafat.

Câți pacienți erau luni la ATI – cifrele de la GCS

Din câte indicau cele mai recente cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în raportarea din prima zi a acestei săptămâni, până luni, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform GCS, iar 1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați.

”În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.884. Dintre acestea, 952 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI”, se mai preciza în raportarea GCS de luni, 20 septembrie.

88 afisari

2 COMENTARII

  1. valul 4 s-a pregatit asa: cite doua liniute si o hirtie de 100 usd pentru fiecare pacient, foita de tigara si hasis, bere, vin si sampanie la discretie! merge domnu citu? sa comandam si ceva muzica lautareasca stimuleze calcaiele?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger