AcasăCORONAVIRUSCiparea vine „indiferent dacă ne place sau nu”!

Ciparea vine „indiferent dacă ne place sau nu”!

Dezvoltatorul microcipului implantabil la oameni afirmă că povestea cipării continuă, „indiferent dacă ne place sau nu”. Creată de start-up-ul tehnologic Dsruptive Subdermals, controversata invenție este realizată dintr-un implant scanabil pre-programat, cu diametrul de 2 pe 16 milimetri. Acest implant digital este conceput pentru a fi încorporat sub piele, astfel încât datele stocate în pașaportul de vaccinare să apară atunci când microcipul este scanat.

Hannes Sjoblad, directorul general al Dsruptive Subdermals, a vorbit pentru Daily Express despre tehnologia dezvoltată și controversele iscate în jurul ei. „Microciparea există și este utilizată indiferent dacă ne place sau nu. Și va continua, la fel, indiferent dacă ne place sau nu”.

„Mă bucur, însă, că subiectul este adus în conversația publică fiindcă noile tehnologii din IT trebuie dezbătute și înțelese pe larg de oameni. Implanturile inteligente sunt o tehnologie puternică și care ajută sănătatea. Asta construim la DSruptive, unde avem ca scop să transformăm asistența medicală la scară globală”.

Cine este în spatele microcipării

Suedia este primul stat din lume în care oamenii și-au implantat un microcip cu datele unui pașaport Covid. Start-up-ul Dsruptive Subdermals a inventat un microcip scanabil care se poate implanta în brațe și, în momentul scanării la aeroport, magazine sau oriunde este cazul, vă afișa starea de vaccinare împotriva noului coronavirus a persoanei în cauză.

Așadar, viitorul a sosit și el include un microcip pentru fiecare om de pe glob. Deocamdată, se vorbește despre stocarea datelor conținute de pașaportul Covid, însă este foarte probabil ca toate informațiile importante, de la conturi bancare și până la certificatul de sănătate, să fie copiate și transferate pe acest microcip.

Despre microcipul implantabil s-a vorbit încă dinainte ca vaccinul antiCovid să apară pe piață. De fapt, tehnologia microcipurilor implantabile este următoarea frontieră și omenirea a fost pregătită din timp pentru asta, mai întâi prin dependența de ceasurile inteligente, FitBits, Alexa, Siri și toate celelalte „gadget-uri”.

Viitorul pe care ni-l arată CEO-ul de la Dsruptive Subdermals este îmbrățișat și susținut puternic de coloși din Big Tech, ca Microsoft, Google, Amazon, Twitter, Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg.

De la câini și pisici la oameni

Dezvoltatorul acestei tehnologii, căreia i se mai spune și „microcipul Covid”, spune că nu va opri producția. Ba, mai mult, pregătește noi lansări întrucât cererea din piață este foarte mare.

Pe social media, comentariile sunt împărțite, iar cineva chiar i-a luat în derâdere pe cei care refuză ciparea. „Uite, sunt la fel de pro-vaccin ca oricine din jur… Și sunt și pro-pașaport Covid, și pro-microcip. Doar în mintea celor care cred în teoriile conspirației există «vor să vă urmărească»”. În context, CEO-ul Dsruptive Subdermals a răspuns: „Această tehnologie există și este utilizată indiferent dacă ne place sau nu. Noile tehnologii trebuie dezbătute și înțelese pe larg, ele vin în ajutorul oamenilor. De exemplu, dacă eu merg la film sau la un centru comercial, atunci oamenii de la intrare vor putea să-mi verifice starea chiar dacă nu am telefonul la mine. Implanturile inteligente sunt o tehnologie puternică și venită în sprijinului sectorului de sănătate. La DSruptive ne-am propus să transformăm asistența medicală la scară globală”.

Deși este o tehnologie nouă la oameni, microciparea este frecvent folosită pentru animalele de companie. Câinilor sau pisicilor domestice li s-au implantat un microcip care, în momentul scanării, prezintă tot istoricul medical al animalului.

Microcipul dezvoltat de Dsruptive Subdermals costă 100 de euro. Dispozitivul funcționează scanând locul de pe braț cu un telefon mobil.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.449 afisari

5 COMENTARII

  1. Un start-up implementează o tehnologie avansata. Coloșii IT cu fonduri imense și ani de cercetare stau pe margine ca simplii spectatori. Ăștia ori ne iau de prosti ori sunt atât de prosti sa ne considere creduli pe noi. Deja încep sa se lămurească lucrurile și cu IT ul in care primul a fost inventat hardul cand nu se știa nimic de softul care va opera pe el și, care „crede” ei ITisti ca prin algoritmii creați de ei determina calculatoarele sa facă tot ceea ce fac. Aiurea! Aici e vorba de un transfer de tehnologie din alta parte care acum a început să-l cipeze pe om ca pe animal. Totul spre binele omului, evident. Se aplica fix zicala ca drumul spre Iad e pavat cu bune intenții.

  2. Aici se cenzureaza cate un comentariu, dar pe Hotnews se sterge toata rubrica cu zeci de comentarii.

  3. Bai suedezule stanist plandemist ingamfat, sa vezi tu cand o sa va prindem pe voi astia ca tine, sa vezi tu atunci ce cipare in cap o sa-ti iei, bai nazistule imputit !! Bai, tu esti numai o sluga de 6 euroi si 66 de centi, asa ca lasa vrajeala, ca la voi, in Suedistan, toti va luati tablete la greu contra depresiilor, habar nu aveti pe ce lume traiti, la cat de drogati sunteti !! Bai suedezilor, hai odata cu aceea miraculoasa sinucidere colectiva in masa, mai sunt si alte popoare care vor sa traiasca bine pe spatele vostru, asa ca tot ce lasati voi in urma, va fi folosit la maxim de altii !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai cine si care poate, iar adunatura de cobai multilateral vaxxinati in cap vor da toti coltul in 2-3 ani, stiu si ei asta, numai ca inca sunt in faza de negare !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger