AcasăCORONAVIRUSCinismul de pe Ro Vaccinare: Mândria de a fi cobai

Cinismul de pe Ro Vaccinare: Mândria de a fi cobai

Derapaj halucinant al lui Valeriu Gheorghiță

Campania de promovare a vaccinării anti-Covid, de pe platforma oficială a Guvernului, Ro Vaccinare, a trecut la un alt nivel. Astfel, românii sunt îndemnați, efectiv, să se sacrifice, pe post de cobai, pentru binele umanității. Postarea halucinantă, care recunoștea participarea la un experiment, a fost sancționată pe măsură de cetățeni.

De la poze cu copii care se vaccinează cu spaima întipărită pe chip, dar cu texte de genul ”dovadă de curaj și o bună înțelegere a ceea ce înseamnă educație sanitară precoce”, pagina oficială a lui Valeriu Gheorghiță, Ro Vaccinare, a trecut la un derapaj halucinant. În data de 18 februarie, o persoană cu handicap, în scaun cu rotile, declama că este mândru că a fost cobai pentru vaccinul împotriva poliomielitei și că este cobai și pentru vaccinul anti-Covid.

„Eu după vaccinul antipolio din anul 1977 am rămas schilodit pe viață. Într-un scaun rulant, iar ca mine și alți copii au avut probleme la acea vreme. Dar cu toate acestea, acel vaccin a eradicat poliomielita. Eu ce pot sa mai fac? Un singur lucru mă face fericit după această tragedie personală: poate și cu ajutorul meu (că au pățit-o și ca mine, milioane de copii pe planetă) acel vaccin a fost îmbunătățit și azi se face fără probleme.  Azi m-am (expus) din nou acestui vaccin împotriva Covid-19 (inclusiv doza 3 – Pfizer)  pentru ca mai apoi copilul meu, nepoții și strănepoții mei să-l facă peste ani fără probleme! Iar dacă voi muri mâine, nu-mi pare rău pentru că știu că mi-am făcut treaba pe planetă, acela de a face o casă, un copil și am sădit un pom! P.S. Și m-am oferit cobai la două vaccinuri, gratis. Prima dată obligat de regimul comunist, iar acum cu bună știință și fără remunerație de mici, bere sau vouchere, ci doar din convingere și încredere în știință și în medici”, a scris Robert Gabrilescu pe pagina Ro Vaccinare.

”Mulțumim pentru mesaj”

La sfârșitul postării incredibile, care, practic, admitea faptul că toți cei care s-au vaccinat anti-Covid sunt cobai, administratorii paginii oficiale i-au mulțumit acestuia pentru mesaj și ne-au informat că Robert Gavrilescu a și creat un grup de Facebook în care a susținut campania de vaccinare împotriva Covid-19 încă de la începutul campaniei de vaccinare.

”Datele prezentate până în momentul de față au demonstrat că vaccinurile împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente. La nivel global au fost administrate peste 10,4 miliarde de doze de vaccin împotriva Covid-19”, a mai precizat Ro Vaccinare. Deși au fost destul de multe comentarii favorabile acestei postări, despre care prefer să nu comentez, cei care au citit cu atenție au sesizat imediat cuvântul ”cobai”.

”Ciudat mod de a te motiva și de a motiva pe alții. Cred că spiritul de sacrificiu ar putea fi direcționat către cauze mai nobile decât aceea de a servi drept cobai. Însă fiecare trebuie lăsat să aleagă liber, în acest sens”, a scris Cristian Roșu. ”Unii vor să fie cobai, eu nu vreau să fiu cobai. Eu vreau să cred că medicina a avansat și vaccinul acesta este unul sigur! Nu vreau pe încercate. Ai dreptate în ce ai spus, dar mie parcă mi-e mai teamă de vaccin decât de boală”, a comentat și Alina Manciu. Mai mult, Valentin Stan a afirmat că, prin asemenea postări, nu este de mirare că au avut o campanie de vaccinare eșuată: ”Ro Vaccinare, dacă prin astfel de postări credeți voi că o să convingeți populația să se vaccineze, vă rog să aveți bunul-simț și să plecați acasă! Sunteți patetici și jalnici!”.

”Nu mai fac doza a 3-a”

Comentariul Ralucăi Bănică a fost unul dureros. Aceasta a scris că nu va mai face nici a treia doză și nicio altă doză, având în vedere starea în care se află de când s-a vaccinat. ”De când am făcut vaccinul stau numai racită, mă simt mereu obosită, obosesc foarte repede, gâtul mă doare, în piept simt ca o usturime. Asta din noiembrie, de când am făcut a 2-a doză. Să mai menționez că aveam o imunitate foarte bună? (ultima răceală a fost in 2008)”, a scris Raluca Bănică. Totodată, Anca-Alexandra Marin a comentat că este ”revoltător și stupefiant ca, după aproape 50 de ani de la vaccinul antipoliomielitic să spuneți că au fost sacrificați milioane de copii până să se perfecționeze vaccinul și să salveze omenirea. E firesc să se întâmple la fel și cu vaccinul anti-Covid 19? Cine este responsabil cu răspândirea acest mesaj sinistru?”.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.