AcasăCORONAVIRUSCine a ordonat Big Pharma să oprească cercetarea la vaccinul anti-Covid

Cine a ordonat Big Pharma să oprească cercetarea la vaccinul anti-Covid

Se face anul de când omenirea este sub jugul Covid-19 și nicio companie din lumea asta nu a scos pe piață vaccinul izbăvitor. Sau nu a avut voie să facă asta, căci vedem cazuri de lideri politici infectați ieri și vindecați în două, trei zile în mod miraculos și surprinzător… S-a tot sperat că omenirea va primi spre final de 2020 un vaccin împotriva noului coronavirus, testele clinice au intrat în linie dreaptă, dar, ca un semnal, Big Pharma a făcut pasul înapoi. De ce și cine a ordonat să se sisteze cercetarea la vaccinul anti-Covid? Nimeni nu răspunde, iar presa rumegă doar comunicatele seci și lipsite de conținute ale companiilor farmaceutice.

După anunțul Johnson&Johnson, și colosul Eli Lilly spune stop proiectului de testare pentru anticorpi Covid-19. Deși s-au dat bani de la guvern, iar SUA chiar nu s-au uitat la finanțare când a fost vorba să sponsorizeze munca specialișilor în virusologie, conducerea gigantului Big Pharma a tras pe linie moartă toată echipa de cercetători care lupta împotriva pandemiei Covid.

Culmea este că însuși președintele Donald Trump a beneficiat de „leacul” Eli Lilly cât a stat internat pe durata infectării cu noul coronavirus; iar la plecarea din spital, liderul de la Casa Albă a lăudat public tratamentul Eli Lilly, cât și „cocktailul” cu anticorpi livrat de Regereron Pharma, apreciind munca specialiștilor de acolo.

La începutul lui octombrie, Eli Lilly cerea autorizație pentru vaccinarea bolnavilor

La începutul lui octombrie, Eli Lilly cerea autorizație pentru vaccinarea bolnavilor, semn că planurile companiei erau de a accelera procesul de obținere a „medicamentului” care combate Covid-19. Cererea era pentru medicamentul LY-CoV555, folosit pe pacienții cu forme ușoare de infectare și care a dat rezultat, observând-se chiar o reducere a perioadei de spitalizare şi o scădere a ratei de internare la ATI a pacienţilor cu Covid-19.

Ceva, însă, s-a întâmplat, căci de la începutul lui octombrie lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură. Una neprevăzută și mai ales nedorită, după cum arată mass-media din America. Mai întâi, s-a dat ordin la Oxford, iar conducerea reputatei universități britanice a sistat toată munca de cercetare la vaccinul dezvoltat împreună cu cei de la AstraZeneca. Apoi, au oprit dezvoltarea unui vaccin anti-Covid și cei de la Johnson&Johnson, lideri în domeniul Big Pharma. Explicația oficială, virată presei, a fost aceea că un participant la studiul clinic a dezvoltat o boală inexplicabilă, iar acum situația este evaluată de un consiliu independent de monitorizare a datelor şi siguranţei.

Culmea e că Johnson&Johnson tocmai ce anunțase, undeva prin septembrie, că vaccinul său experimental a produs un răspuns imun foarte puternic împotriva noului coronavirus. La fel, și cei de la Eli Lilly aveau toate motivele să scoată pe piață medicamentul LY-CoV555, mai ales că a dat roade pe însuși președintele Americii. Și, totuși, ca la un semnal, Big Pharma a decis să facă un pas în spate și să lase omenirea descoperită în fața luptei cu noul coronavirus.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.025 afisari

3 COMENTARII

  1. Astea sunt asa stiri date strategic. Cand se opreste inseamna ca se face stocuri.
    Sa nu sa creada ca pupa cineva vaccin pana nu se face in Sua si Anglia.

  2. Oamenii trebuie terorizați ca să fie supuși pentru a implementa NWO, dupa acea vine medicamentul miraculos. Este strategie veche dar bună pentru a domina

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger