AcasăCORONAVIRUSCifrele transmise de GCS nu sunt reale! Raed Arafat aruncă bomba: câte...

Cifrele transmise de GCS nu sunt reale! Raed Arafat aruncă bomba: câte infectări Covid-19 sunt, de fapt, în România

Raed ArafatCifrele transmise de GCS nu sunt reale! Raed Arafat aruncă bomba: câte infectări Covid-19 sunt, de fapt, în România / foto: Mediafax

România a ajuns la 709.194 de cazuri de coronavirus, potrivit ultimului bilanț transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Dar această cifră nu ar fi cea reală, susține Raed Arafat. Șeful DSU spune că numărul de cazuri Covid-19 este mult mai mare decât cel raportat de autorități.

Arafat a confirmat acest lucru argumentând că există testele rapide care nu sunt raportate toate. Secretarul de stat în MAI a spus că mulţi dintre cei care ies pozitivi în urma testării cu teste antigen rămân acasă şi nu raportează.

„Toată lumea a zis că există un număr de cazuri în toată ţara peste numărul raportat, care nu ştim cât este, dar care există pentru că există testele rapide şi oamenii nu le raportează pe toate. Acest lucru s-a recunoscut întotdeauna. Nimeni nu a zis că numărul cazurilor este fix numărul care este raportat pentru că este imposibil să fie aşa. Sunt oameni cu simptome uşoare care nu se testează şi au virusul”, a declarat Raed Arafat.

Mii de teste rapide nu sunt raportate

Acesta e convins că la cele circa 30.000 de teste PCR Covid-19 care se fac pe zi, se adaugă alte câteva mii de teste rapide, care nu sunt însă raportate către autorități.

„Sunt asimptomatici care au virusul şi care nici nu ştiu că îl au şi îl răspândesc şi care nu se testează. Şi sunt cei care se testează cu testele atigenice rapide şi cu testele PCR, unde vedem cine este negativ, cine este pozitiv şi se raportează. Este aproape imposibil să obţinem raportările pe cazurile care se fac acasă, decât dacă omul este conştiincios, pune mâna pe telefon şi spune că s-a testat şi este pozitiv şi atunci ajunge să fie raportat”, a mai spus oficialul.

Ultimul bilanț anunțat de GCS arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.719 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

author avatar
Andreea Vlad
728 afisari

6 COMENTARII

  1. Alo SRI, mai ai diviziunea aia care se ocupa cu contraspionajul ?
    Daca o mai ai, l-ai verificat pe arabetele asta, chiar daca are si dosar de informator(nu conteaza organul) ?
    Treceti, fratilor la munca si verificati-l la singe pe ipochimen fiindca va veni, in scurt timp, clipa socotelilor si va fi dramatic !

  2. Arafat contesta datele GCS !,seful DSU Arafat contesta declaratiile autoritatilor !!,dar TU ARAFAT CE ESTI ?? DSU ! ,-stat in stat nu esti o componenta a autoritatii pe care o contesti ?.
    De la inceputul pandemiei a inceput sa PUTA A HOIT toata tarasenia :GCS comunica dupa ureche ca lautarii !,Arafat trancanea una ,Tataru alta,Rafila o scalda ,iat Johanis DIRIJA spectacolul de circ !.
    Azi se aduna la cei infectati cei banuiti !,azi se fac alte baloane de sapun ca nu s-au vandut milioanele de masti luate din talcioc ori aruncate stil adhoc ,iar derbedeii vor sa-si refaca averile la loc !.
    Ce-i presa ?decat o coada de topor in mana lor !a derbedeilor ,a hotilor ce-si fac veleatul pe la noi cat timp n-au conturile pline !,tie ce-ti vine ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger