AcasăCORONAVIRUSCifre ȘOCANTE! Rata de deces a coronavirusului a depășit SIDA și malaria....

Cifre ȘOCANTE! Rata de deces a coronavirusului a depășit SIDA și malaria. Experții în sănătate sunt îngrijorați

coronavirus

Experții în sănătate din întreaga lume și-au exprimat îngrijorarea cu privire la noul coronavirus. Ultimele cifre arată că rata deceselor cauzate de Covid-19 a depășit SIDA și malaria.

Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza bolii. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde, transmite Reuters. În doar 5 luni, numărul de morți a depășit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecțioase.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Experţii în sănătate publică analizează modul în care problemele demografice afectează ratele de deces din cauza noului coronavirus în diferite regiuni. Unele ţări europene cu populaţii mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari, de exemplu.

Au apărut noi focare de coronavirus

În timp ce rata totală a deceselor s-a aplatizat în ultimele săptămâni, experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un număr record de cazuri noi în țări precum Statele Unite, India și Brazilia, precum și noi focare în unele părți din Asia.

Numerele cazurilor cresc și ele rapid în America Latină, duminică depășind cele diagnosticate în Europa, ceea ce face ca regiunea să fie a doua cea mai afectată de pandemie, după America de Nord.

Boala respiratorie cauzată de noul coronavirus a fost deosebit de periculoasă pentru vârstnici, deși alți adulți și copii se află, de asemenea, printre cele 501.000 de victime și 10,1 milioane de cazuri raportate.

author avatar
Andreea Vlad
91 afisari

2 COMENTARII

  1. Atâta sugeți și voi mădularul cu covidul poolii încât deveniți vrednici de toată scârba.

  2. Virusul este produs în laborator,pt.decimarea oamenilor în special.Virusul Sars-Cov 2 face distrugeri importante în corpul uman imediat,și pe viață odată infectat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger