AcasăCORONAVIRUSCifre oficiale! Câte persoane s-au vaccinat deja antiCovid cu a treia doză,...

Cifre oficiale! Câte persoane s-au vaccinat deja antiCovid cu a treia doză, în România. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul – VIDEO

Valeriu Gheorghiță

La câteva ore după ce a început și în România administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, s-au aflat deja și câte persoane s-au prezentat pentru o astfel de procedură. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a mers încă de dimineață pentru a fi vaccinat antiCovid cu a treia doză.

Cifrele oficiale au fost anunțate chiar de la sediul Guvernului, de către președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. ”Până la ora 12 au fost vaccinate 13.963 de persoane cu doza de rapel, cu cea de-a treia doză”, a precizat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință.

Totodată, s-au amintit și pașii de parcurs, în vederea administrării acestei doze de rapel.
”Prezentarea la centrele de vaccinare pentru doza a treia se face fie direct, cu cartea de identitate, fie prin programare în platforma națională de programare. (…) Până astăzi la ora 12 au fost programate în platformă peste 25.774 de persoane pentru doza de rapel”, a mai anunțat Gheorghiță, marți, de la Palatul Victoria.

Precizări importante

Vă amintim că s-a anunțat, încă din ziua precedentă, de la nivelul CNCAV, că ”toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster)”.

Și că această doză de rapel se poate face doar cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. ”Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna)”, conform precizărilor CNCAV.

De asemenea, s-a mai comunicat, din direcția Comitetului menționat, faptul că: ”Doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.”

157 afisari

2 COMENTARII

  1. TROMPETISTUL GHIORGHITA IESE LA RAPORT !, ORDONATI ,SA TRAITI !.
    CU ASA CIUMETI !,IN VECI NU VA SCAPA TARA DE NECAZURI SI DE PROSTI .

  2. Bai Gheorghitza Muitza, bai ordinarule muist, sa vezi tu ce vaxinarre in cap cu ceva plumb o sa iti iei tu, bai trompeta ridicola de nazist rupt in kur de foame !! Toti rad de voi, bai disperatilor nazisti, a fost nazista aia de ursula, si v-a dat la toti o pwula mare in gura, si acum a-ti sarit si voi cu amenintarile, dar ca sa stiti si voi o treaba, acum ca totul e un mare butoi de pulbere, totul o sa arda, bai si nimic nu va mai fi reconstruit, ca nu va mai ramane cine sa o faca !! Ha ha ha 🙂 Vine macelul, bai Gheorghitza Muitza, sa vezi tu ce de pwule in gura o sa iti iei, la propriu, chiar de la romanasii tai, bai agariciule diletant, esti mai prost acum decat erai la nastere, bai furunkulule de trepadus de rahat !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger