AcasăCORONAVIRUSCheaguri generalizate, după prima doză cu Moderna

Cheaguri generalizate, după prima doză cu Moderna

Vaccinul face tot mai multe victime colaterale

Elisabeta Miclăuș, din Oradea, a decis să se vaccineze anti-Covid pentru că intrase spaima în ea. Îi era frică să nu se îmbolnăvească și aproape își teroriza bărbatul, că-i aduce Covidul în casă. S-a vaccinat în cele din urmă și i-a fost bine doar trei zile. Apoi au lovit-o durerile, febra și, imediat după aceea, a făcut cheaguri generalizate și a paralizat.

Valeriu Miclăuș nici nu voia să audă de vaccinul anti-Covid, dar soția lui, Elisabeta, în vârstă de 65 de ani, parcă nu mai era ea. Începuse să spună obsesiv că vrea să se vaccineze, dezinfecta și treptele casei și se lua de bărbată-su că-i aduce Covidul în casă. Văzuse și ea, ca mulți alți români, imaginile oribile cu cei care trăgeau să moară prin ATI-uri de la televizor și ascultase apelurile repetate ale autorităților și ale mass-media cum că vaccinul te scapă de griji și de boală. Dar nu a fost așa. ”Ea a vrut să facă vaccinul ăsta, atât de mult m-a stresat, își luase aspirator cu abur cald și aspira pe hol, pe trepte, a luat o grămadă de dezinfectante și îmi spunea tot timpul să nu-i aduc Covid acasă. Era îngrozită că o să se îmbolnăvească de Covid. Niciodată nu s-a temut de ceva, era o femeie activă, sănătoasă. Până când au început să bage spaima în noi.

Curios este faptul că, înainte de a se vaccina, m-a întrebat că, dacă o să paralizeze, o să am grijă de ea? După prima doză de vaccin Moderna,  . pe 10 aprilie, a fost bine doar trei zile și apoi a început coșmarul. După trei zile a început să facă temperatură 38-39 de grade Celsius și avea niște dureri atât de groaznice încât îmi spunea să o las să moară, că nu mai poate. Plângea și îmi spunea să nu chem salvarea, că nu vrea să o ducă la spital, că îi era frică că o intubează și o omoară acolo. Am reușit să-i scad temperatura cu tratamente și timp de două zile nu a mai avut temperatură. La șapte zile de la vaccinare, am plecat de acasă la stupi și am sunat-o ulterior, dar nu a răspuns și m-am întors și am găsit-o în baie căzută pe jos, unde a stătuse vreo 6 ore. Am chemat salvarea și au dus-o la Spitalul Județean Oradea”, ne povestește Valeriu Miclăuș.

Era plină de cheaguri

Elisabeta Miclăuș făcuse atac cerebral și, când a căzut pe partea dreaptă, și-a rupt și piciorul. Personalul medical de la spital a spus că i s-a spart o venă și e plină de sânge în cap, pe creier.

”A doua zi m-a sunat doctorița care a fost de gardă și mi-a spus că i-au blocat cheagurile de sânge intrarea la creier și nu se mai oxigenau celulele. Mi-a mai spus că în zona pieptului este plină toată de cheaguri, de tromboze. Iar pe partea dreaptă, în zona inghinală, i-au apărut niște gâlme, ca niște boabe de fasole. I-am tot făcut injecții în burtă de atunci, să nu facă cheaguri, anticoagulante, și acum au început să se spargă gâlmele acelea și să iasă puroi”, ne spune Valeriu Miclăuș. Femeia a stat 6 zile internată, iar când soțul acesteia le-a spus medicilor că toate reacțiile au apărut după vaccinare, aceștia au ridicat din umeri. Fractura de la picior, de la încheietura de sus, s-a vindecat foarte greu. Am internat-o la recuperare, la Felix. Începuse puțin să târască piciorul drept. Dar joia trecută, a făcut doi pași sprijinită în bastonul acela special, cu patru gheare, și a picat pe partea dreaptă. Am dus-o în pat și avea dureri groaznice la șold. Am chemat salvarea și au dus-o la spital și mi-au spus că e femurul rupt și au operat-o. Acum este acasă. Nu se mai ridică. Pe partea dreaptă a fost paralizată total, cu gură cu tot. Gura și-a mai revenit, dar nervul este mort, că nu simte pielea. Când îi dau acum să mănânce îi curge un lichid alb din nara dreaptă. Medicii nu au ce să-i facă. Când mă vede că plec de acasă, la medic sau la magazin, este îngrozită, că nu vrea să stea singură”, ne mai povestește Valeriu Miclăuș.

Nenorociri peste tot

Din păcate, cazul nu era singurul din zona aceea. Valeriu Miclăuș, povestind altora despre ce necaz a pățit cu soția sa, a început să afle și de alții. ”Am un prieten care stă într-o comună în apropiere de Oradea și mi-a povestit, cu lacrimi în ochi, că vecinul lui a făcut vaccinul și, după trei zile, a murit. Îmi spunea că în viața lui nu a luat o pastilă, nu a fost bolnav de nimic. În Oradea, o șoferiță de autobuz mi-a povestit că un nepot de-al ei, șofer pe tir, a făcut vaccinul și nu a mai fost bine. Din rău, în mai rău, în mai rău. Sunt deja două săptămâni și nu-și mai revine. El și-a făcut vaccinul ca să aibă certificat verde”, a mai afirmat Valeriu Miclăuș.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.225 afisari

4 COMENTARII

  1. Si tampitii natiei urla incontinuu, vaccinati-va ??? Noi, ceilalti, care mai santem ,sceptici in privinta „binefacerilor” vaccinului, in care parte sa ne uitam ??? Spre un vaccin care nu te fereste de boala, ci doar teoretic poti face o forma nai usoara, sau ca poti ajunge ca in situatia relatata.??? Pe care cale s-o apuci ??? NIMENI nu raspunde la aceste intrebari… trebuie doar sa te adaptezi „haitei” ???

  2. Nu vedeti ce vocali sunt intepatii? Sa se intepe toti , sa manance si gura injectatorilor. Ce vaccin e ala de primesti mici sa-l faci?

  3. Trist, dar adevarat. Omenirea a ajuns o mare de prosti. Care desi au primit creier si judecata, prefera sa primeasca nemestecat prostiile celor ce ii prostesc. Acum a ajuns scadenta. Au fost prostiti si le-a placut, iar acum platesc pretul. Viata lor, ca oricum sunt prosti si fac degeaba umbra pamantului….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger