AcasăCORONAVIRUSCertificatul verde, obligatoriu în toată România, indiferent de incidență

Certificatul verde, obligatoriu în toată România, indiferent de incidență

certificatCertificatul verde, obligatoriu în toată România, indiferent de incidență

Certificatul verde digital este obligatoriu, în prezent, în toate localitățile în care rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori. Acest document atestă dacă posesorul său este vaccinat, a trecut prin boală de curând sau are un test negativ.

Implementarea certificatului în toate localitățile din România, nu doar în cele cu incidență mare, este următorul pas luat în calcul, spune ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Oficialul arată ca exemplu orașele europene, care au generalizat folosirea certificatului verde.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii. În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, la Digi24.

Vaccinarea cu a treia doză, în linie dreaptă

Cseke Attila îi îndeamnă pe români să se vaccineze, deoarece aceasta este singura modalitate pentru a reveni la normalitate. Ministrul interimar al Sănătății s-a vaccinat marți dimineață cu a treia doză de vaccin anti-Covid, în prima zi în care România începe imunizarea cu doza booster.

„Normalitate este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit. Și dacă nu credem în asta, atunci trebuie să ne uităm mai spre vest, să vedem că nu sunt mai proști decât noi și s-au vaccinat”. a adăugat Cseke Attila.

author avatar
Andreea Vlad