AcasăCORONAVIRUSCertificatul verde, condiţionat de a treia doză! Documentul ar putea expira

Certificatul verde, condiţionat de a treia doză! Documentul ar putea expira

Raed ArafatCertificatul verde, condiţionat de a treia doză! Documentul ar putea expira

Este foarte posibil ca țările europene să ia decizia ca a treia doză să fie necesară pentru recunoașterea certificatului verde, în cazul în care studiile arată clar că rămâi fără imunitate. Afirmația aparține șefului DSU Raed Arafat, care susține că este posibil ca doza booster să fie inclusă în certificatul verde.

„La un moment se va putea lua o decizie să se termine valabilitatea certificatului verde european. Acest certificat se poate prelungi doar dacă ai a treia doză, sunt decizii care se iau la nivel european și sunt unele țări care le-au aplicat mai devreme. Eu am dat exemple de țări care deja au aplicat această regulă. Vorbim de Austria, Israel, dacă nu mă înșel Frața. Nu, nu e vorba despre acest certificat, din România, este vorba despre ce se întâmplă pe plan european. Sunt țări care deja încep să solicite a treia doză să fie obligatorie”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU spune că deja există studii care arată că protecția după cea de a doua doză scade după o perioadă de șase-opt luni.

„Toate aceste decizii se iau pe baze științifice. Au apărut studii clare la acest moment că cei care au doar două doze și a trecut timp de la a doua doză, șase, opt luni, au protecția scăzută, mai ales la noua variantă. Sunt studii care au apărut în Africa de Sud, în Statele Unite. Dacă studiile arată clar că rămâi fără imunitate, este foarte posibil ca țările europene să ia decizia ca a treia doză să fie necesară pentru recunoașterea certificatului verde”, a mai transmis Arafat.

Comisia Europeană cere doza booster

Rezidenții Uniunii Europene vor fi nevoiți să se vaccineze cu a treia doză „booster” a unui vaccin anti-Covid pentru a putea călători într-o altă țară din blocul comunitar fără teste pentru coronavirus sau obligativitatea de a intra în carantină, potrivit unei propuneri făcute de Comisia Europeană.

Comisia vrea să armonizeze regulile adoptate de cele 27 de state membre pentru a permite libertatea de mișcare, însă se confruntă cu noi restricții în condițiile în care numărul de noi infecții cu coronavirusul continuă să crească în numeroase țări.

Ținând cont că majoritatea rezidenților UE au fost vaccinați cu dozele finale în trimestrele doi și trei ale acestui an, acoperirea lor va expira în mare parte până la jumătatea anului viitor, de unde și nevoia dozei „booster”.

author avatar
Andreea Vlad
1.114 afisari

4 COMENTARII

  1. ARAFAT SPANZURA-TE …CA NU TE SCAPA NICI MULEA LA CE CRIME AI LUAT PARTE…INTEAP-O PE MA-TA CARE A KKKAT UN ASA CRIMINAL…SLUGA PROASTA, URATA, HOATA SI VANDUTA…SPANZURAT SA TE VEDEM…STERPATURA SATANEI…si toti care fura cu tine si fac rele ca tine…satana sa va munceasca sufletele voastre de scursuri…Amin!

  2. Asta trebuie executat direct sau expulzat de unde a venit! Teroristul Romaniei!!!!!! Jegos ordinar!

  3. Arafat nu ai ce lua in gura de sarbatorile romanesti crestine? O sa umplem si gura intregului tau neam cu carne de porc…si p..le…blestematule satanist…Ce mama si din ce impreunare ai putut sa apari pe lume, criminalule?! LA PUSCARIE PANA CRAPI SA TE STIM…nu iti da tiriac ce o sa iei de la noi…ucigasule!! CASTRATUL DRACULUI..

  4. Fraierilor,ati luat teapa.Nu e departe ziua cand or sa va puna astia sa va dati chilotii jos ca pe maini nu or sa mai aiba loc.Voi erati parca aia civilizati si cu multa carte,parca asa va gadila la kur propaganda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger