AcasăCORONAVIRUSCertificat de vaccinare? Raed Arafat şi Alexandru Rafila au anunţat ce se...

Certificat de vaccinare? Raed Arafat şi Alexandru Rafila au anunţat ce se întâmplă după ce vă imunizaţi

pasaportul covidCertificat de vaccinare? Raed Arafat şi Alexandru Rafila au anunţat ce se întâmplă după ce vă imunizaţi

Ideea unui certificat de vaccinare pe care pacientul să-l primească după ce s-a imunizat împotriva COVID-19 a stârnit multe controverse în spaţiul public.

Raed Arafat şi Alexandru Rafila au comentat această variantă şi ambii au ajuns la concluzia că nu este fezabilă. De ce? Motivele le exprimă chiar cei doi. Pe lângă discriminarea implicită între vaccinaţi şi nevaccinaţi, există şi riscul real al apariţiei falsurilor.

Dacă se pune ca şi condiţie de circulaţie un certificat de acest gen, automat se creează două grupuri: cei cu certificat de vaccinare, care circulă cum vor, şi cei care nu au certificat, care nu vor circula şi vor avea limitări. Asta va crea discriminări majore nu doar în Uniunea Europeană.

15 milioane de vaccinaţi pe plan mondial (situaţia curentă a numărului de vaccinări, n.r.) reprezintă o picătură într-un ocean, comparativ cu 7-8 miliarde, cât este populaţia mondială.

Vom avea o situaţie în care o mică parte s-a vaccinat pentru că a avut acces la vaccin, o elită, şi o mare majoritate care, nu că refuză să se vaccineze, dar nu a avut încă acces, nu i-a venit rândul. Un vaccin care nu este accesibil tuturor„, a declarat Raed Arafat.

Rafila spune că s-ar ajunge la discriminare şi stigmatizare

În mod evident, discriminarea şi stigmatizarea, care reprezintă una dintre problemele acestei pandemii, trebuie evitate cu orice preţ.

Gândiţi-vă că, cel puţin la început, până ce lumea s-a ‘obişnuit’ cu această boală, de multe ori cei care trecuseră prin infecţie erau priviţi ciudat de către ceilalţi şi chiar discriminaţi la locul de muncă.

Am văzut o situaţie interesantă în Israel. Acolo, statul negociază două tipuri de situaţii: persoanele vaccinate care se urcă la bordul unui zbor internaţional să nu mai aibă nevoie de test iar cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ„, a afirmat şi Alexandru Rafila la postul Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger