Cauta

Cercetătorii japonezi cer oprirea transfuziilor de la vaccinații Covid

Transfuziile cu sânge care provin de la persoanele vaccinate anti-Covid trebuie oprite, susțin cercetătorii japonezi, într-un studiu amplu publicat luna aceasta. Aceștia au arătat că s-a dovedit faptul că proteina spike persistă în organism mult timp după injectare și poate afecta sângele și produsele din sânge folosite în transfuzii. Totodată, pentru că vaccinurile Covid afectează sistemul imunitar, este posibil ca donatorii să aibă boli infecțioase nedepistate. 

Sângele și produsele din sânge provenite de la persoanele vaccinate anti-Covid prezintă riscuri mari pentru sănătatea oamenilor, a atras atenția un grup de cercetători japonezi, într-un studiu amplu publicat luna aceasta de preprints.org. Proteina spike este toxică pentru oameni și ea poate traversa bariera sânge-creier, tocmai de aceea este esențial ca aceasta să fie eliminată înainte de efectuarea transfuziilor, spun cercetătorii.

”Nu este încă clar cum agregatele de amiloid și microtrombii formați de proteinele spike se dezvoltă în trombi vizibili. Cu toate acestea, odată formate, agregatele amiloide, care s-au dovedit și ele toxice, nu pot fi curățate ușor și, prin urmare, trebuie să fie eliminate din produsele din sânge. Mai mult, când funcția imună a unui donator este afectată de vaccinarea genetică, există riscul ca donatorul să aibă vreo boală infecţioasă (subclinică) sau să fie infectat cu un virus patogen și a dezvoltat viremie sau alte condiții, chiar dacă donatorul nu prezintă simptome subiective. Din acest motiv, profesioniști din domeniul sănătății care efectuează proceduri chirurgicale, inclusiv prelevarea de probe de sânge și transplantul de organe, precum și utilizarea produselor din sânge, ar trebui să gestioneze sângele primitorilor de vaccin genetic cu grijă pentru a preveni infecția prin sânge”, se arată în studiu.

Pericole uriașe

În cazul vaccinurilor cu ARNm, nanoparticule lipidice (LNP) sunt puternic inflamatorii și s-au dovedit a fi trombogenice ele însele, prezentând un risc pentru primitorii de transfuzii. LNP-urile în sine au activitate adjuvantă puternică și sunt expuse riscului de inducere a sindromului autoimun indus de adjuvant (sindrom ASIA), avertizează cercetătorii.

Proteina spike determină agregarea celulelor roșii din sânge și a trombocitelor și, prin urmare, aceste agregate vor fi transportate în sângele primitorului dacă nu acestea sunt îndepărtate din produsul sanguin.

”Cantități mari (concentrația serică de obicei peste 1,25–1,4 g/L) de non- celulele plasmatice inflamatorii IgG4 pozitive pot provoca inflamație cronică precum boala fibroinflamatorie. Persistența pe termen lung a proteinei spike în sânge crește riscul de boala autoimuna. Prin urmare, ar fi util să se testeze boala autoimună folosind anticorpi antinucleari ca biomarkeri la persoanele care sunt pozitive pentru proteina spike. O istorie a vaccinării genetice anti-Covid, actuală și anterioară, și simptome subiective (de exemplu, dureri de cap, dureri în piept, dificultăți de respirație, stare generală de rău) trebuie obținute de la donatorii de sânge și înregistrate oficial”, se precizează în studiul cercetătorilor japonezi.

Sângele trebuie controlat

În prezent, starea de vaccinare genetică a donatorilor de sânge nu este confirmată sau controlată de organizații, inclusiv instituții medicale, și utilizarea sângelui recoltat de la acești donatori pentru transfuziile pot prezenta riscuri pentru pacienți, semnalează cercetătorii japonezi. Prin urmare, atunci când sunt utilizate produsele din sânge derivate din vaccinul genetic, este necesar să se confirme prezența sau absența proteinei spike.

”Dacă se constată că produsul sanguin conține proteina spike sau o genă modificată derivată din vaccin genetic, este esențial să fie eliminate, deși, în prezent, nu există o modalitate fiabilă de a face acest lucru. Prin urmare, deoarece nu există nicio modalitate de a elimina în mod fiabil proteina patogenă sau ARNm, sugerăm ca toate astfel de produse din sânge să fie aruncate până când se găsește o soluție definitivă”, susțin cercetătorii japonezi.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version