AcasăCORONAVIRUSCercetătorii au studiat dacă pot dezvolta un vaccin anti-Omicron, iar rezultatul este...

Cercetătorii au studiat dacă pot dezvolta un vaccin anti-Omicron, iar rezultatul este total surprinzător

vaccin-modernaCercetătorii au studiat dacă pot dezvolta un vaccin anti-Omicron, iar rezultatul este total surprinzător

Potenţial foarte contagioasă şi cu mutaţii multiple, noua variantă provoacă îngrijorare la nivel mondial pe măsură ce se răspândeşte din Africa de Sud, determinând lumea să-şi închidă treptat frontierele cu sudul continentului african.

De duminică, aproape totul se închide în Olanda de la ora 17.00, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Un nou vaccin s-ar dezvolta rapid

Partea bună, dacă este vreuna în toate acestea, e că oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că un nou vaccin anti-Covid, „dedicat” tulpinii Omicron, s-ar putea dezvolta foarte rapid.

Profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a considerat „foarte puțin probabil” ca această nouă variantă să se răspândească puternic în cadrul populației vaccinate, „cum am văzut anul trecut” cu varianta Delta.

El crede, totuși, că vaccinurile actuale ar trebui să funcționeze împotriva noii tulpini considerate „îngrijorătoare” de către OMS, dar că acest lucru va fi sigur doar în săptămânile următoare.

Tulpina Omicron a fost identificată și în Malawi, în Israel, la o persoană care a venit Malawi, Botswana și Hong Kong.

Moderna, pregătită cu un booster pentru Omicron

Moderna şi-a anunţat vineri intenţia de a dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron a COVID-19, detectată în Africa de Sud şi clasată „îngrijorătoare” de către OMS.

Moderna va dezvolta rapid un candidat vaccin pentru o doză de rapel specifică variantei Omicron”, a informat compania americană într-un comunicat.

În 2020-2021, acestea au inclus deja doze de rapel pentru variantele Delta şi Beta”, a precizat compania, spunând că „şi-a demonstrat în mai multe rânduri capacitatea de a trece noi candidaţi la stadiul de teste clinice în 60-90 de zile”.

author avatar
Andrei Ștefan
886 afisari

6 COMENTARII

  1. La 1000 de dolari pe secundă o să avem variante până la Z, după care vor trece la scrierea lui Asurbanipal!!!

  2. Gata, deja unii au „găsit” soluția. Nu se știe nimic despre nimic dar există „soluția”!!!! Văd că a apărut și Beta, nu doar Omicron.

  3. În ritmul ăsta va apare întâi vaccinul și abia după aia o să apară virusul. Sunt buni rău ăștia de la Pfizer.

  4. Pai se spune ca aceasta varianta este ”cunoscuta ”inca din luna iulie!De unde?Poate din vreun laborator.Se spune ca la granita dintre Africa de Sud si Botswana exista un biolaborator de nivel de siguranta 4.O fi ca cel din Wuhan?Ce coincidente!Iar Moderna deja are vaccinul.Iar ”unii”starnesc panica.Atata doar ca se pare ca boala ar fi una mai usoara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger