AcasăCORONAVIRUSCentru de testare Covid-19, atacat de hackeri. Sute de români au fost...

Centru de testare Covid-19, atacat de hackeri. Sute de români au fost păcăliți

atacat de hackeriCentru de testare Covid-19, atacat de hackeri. Sute de români au fost păcăliți

Alertă la Centrul de testare Caraiman din București. Baza de date cu numerele de telefon ale bucureștenilor care au făcut analize la această clinică a fost spartă.

Mai multe persoane care au fost testate la centrul din Capitală au început, de joi, să primească mesaje de la un număr scurt, format din 4 cifre. Acestea erau informate că au fost depistate pozitiv la testul pentru SARS-COV-2, potrivit Digi24.

Mesajele erau însă false, deoarece oamenii care au făcut aceste teste acolo primeau rezultatul în scris, într-un plic, înmânat personal. Mai mult, prin acest SMS erau informați și pacienți care au făcut testul pentru coronavirus, dar și cei care au făcut alte analize medicale.

Șapte dintre pacienți ar fost sunați în această dimineață să fie întrebați dacă nu vor să fie programați la un vaccin antigripal, de către un fals reprezentant al centrului.

Procurorii DIICOT au intrat pe fir

Autoritățile investighează modul în care a fost spartă baza de date a acestui centru de testare. Mai mult decât atât, reprezentații centrului de testare SARS-COV2 din București spun că fiecare pacient în parte primește rezultatele în formă printată, în plicuri sigilate și înmânate personal, conform politicii și regulilor acestei instituții medicale din România.

Situația a fost reclamată la DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) de către conducerea centrului de testare.

Autoritățile avertizează că astfel de cazuri pot apărea în următoarea perioada, iar recomandarea acestora este ca persoanele să se informeze din surse sigure.

author avatar
Andreea Vlad
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger