AcasăCORONAVIRUSCentrele de vaccinare devin istorie. De la 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se...

Centrele de vaccinare devin istorie. De la 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie

vaccinareCentrele de vaccinare devin istorie. De la 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie /foto: facebook.com/ROVaccinare

Pe data de 1 iulie 2022 va intra în vigoare noua politică de imunizare împotriva COVID-19. Centrele de vaccinare anti-Covid-19, iar vaccinarea doar la medicii de familie.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu într-o postare pe Facebook.

„Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip «campanie» împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie”, a transmis Andrei Baciu, pe Facebook.

Centrele de vaccinare, desființate

„Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, adaugă oficialul.

Secretarul de stat „recomandă din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 și o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”.

author avatar
Andreea Vlad