AcasăCORONAVIRUSCel mai tânăr român care se vaccinează anti-Covid. Cu ce ser va...

Cel mai tânăr român care se vaccinează anti-Covid. Cu ce ser va fi „înțepat”

vaccinareCel mai tânăr român care se vaccinează anti-Covid. Cu ce ser va fi „înțepat”

Cel mai tânăr român care se vaccinează anti-Covid abia a împlinit 16 ani. Tânărul este din Ploiești și va fi imunizat sâmbătă după amiază, informează Mediafax, care citează Prefectura Prahova.

Adolescentul este programat pentru ora 18.00, vaccinarea urmând să aibă loc la centrul de vaccinare de la fostul liceu Ludovic Mrazeck din Ploiești. La eveniment au anunţat că vor participat şi oficiali din administraţia publică, inclusiv prefectul judeţului Prahova.

Adolescentul prahovean care este cel mai tânăr român înscris la vaccinarea anti-COVID până în prezent suferă de o boală cronică, transmit reprezentanții prefecturii. „Despre boala cronică de care suferă, părinţii nu doresc să vorbească”, mai arată sursa citată.

Peste 1 milion de români vaccinați

În România, doar vaccinul produs de Pfizer/BioNTech este aprobat pentru utilizare începând de la 16 ani. Serul celor de la Moderna este aprobat de la vârsta de 18 ani. Vaccinul AstraZeneca este administrat în țara noastră pentru segmentul de vârstă cuprins între 18 și 55 de ani.

Cea mai vârstnică persoană vaccinată până acum în România este un clujean de 105 ani, care s-a imunizat pe 19 ianuarie. Numărul total de persoane vaccinate cu ambele doze este de 636.054. Total persoane vaccinate cu cel puțin o doză: 1.111.910. Procent din populație care a primit cel puțin o doză de vaccin: 5.76%.

author avatar
Andreea Vlad
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger