AcasăCORONAVIRUSCel mai aglomerat aeroport din lume: nicio alternativă la “pașapoarele Covid”

Cel mai aglomerat aeroport din lume: nicio alternativă la “pașapoarele Covid”

Șeful aeroportului din Dubai – cel mai aglomerat din lume pentru pasageri internaționali – a declarat că pașapoartele Covid sunt singura modalitate de a relua călătoriile în masă în străinătate.

“Nu cred că există o alternativă”, a declarat pentru BBC CEO-ul Paul Griffiths, precizând că este un susținător complet al acestor documente, despre care spune că sunt „inevitabile”.

„Cred că problema nu este pașaportul de vaccin și discriminarea acestuia. Este nevoia de a lansa lucrurile și de a avea un program adecvat de vaccinuri echitabil la nivel global”, a exlicat el.

Organizația Mondială a Sănătății și Consiliul Mondial al Turismului  se numără printre cei care se opun pașapoartelor de vaccinare pe fondul temerilor că vor crea o ”societate pe două niveluri”.

Recent, OMS și-a reiterat îngrijorarea cu privire la problemele etice din jurul pașapoartelor vaccinale.

„Trebuie luate în considerare, mai ales într-o lume în care vaccinul este distribuit într-un mod atât de inechitabil”, a spus un oficial al organizației, dr. Mike Ryan.

Durere economică

Industria aeronautică, care a adus o contribuție anuală de 3,5 trilioane de dolari la economia globală înainte de pandemie, caută cu disperare modalități de redresare după daunele provocate de restricțiile guvernamentale și de prăbușirea încrederii pasagerilor.

Un număr record de 86,3 milioane de pasageri au trecut în 2019 prin Aeroportul Internațional Dubai, dar pe măsură ce pandemia de coronavirus a oprit zborurile, traficul a scăzut cu 70% anul trecut(22,8 milioane pasageri).

Dorința de a recupera și a evita noi focare de coronavirus a dus la apariția mai multor permise de călătorie Covid. Uniunea Europeană, G20 și Asociația Internațională a Transportului Aerian lucrează toate la diferite scheme.

„Țarile trebuie să decidă care sunt cerințele de intrare și depinde de companiile aeriene și aeroporturile din întreaga lume să le aplice. Dacă toate acestea funcționează, pașapoartele vaccinale vor fi un mod  foarte simplu de a călători  în întreaga lume”, a adăugat Griffiths.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
615 afisari

2 COMENTARII

  1. Falimentul la voi, bai globalistul lui peste prajit de Griffiths !! 🙂 Drum lin direct spre Iad, ordinarilor 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger