AcasăCORONAVIRUSCei mai renumiţi medici din lume desfiinţează vaccinul AstraZeneca: nici această categorie...

Cei mai renumiţi medici din lume desfiinţează vaccinul AstraZeneca: nici această categorie de populaţie n-ar mai trebui să-l folosească!

astrazenecaCei mai renumiţi medici din lume desfiinţează vaccinul AstraZeneca: nici acaestă categorie de populaţie n-ar mai trebui să-l folosească!

Ţările ar trebui să evite administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca la persoanele de peste 60 de ani, a declarat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

AstraZeneca e sigur, dar mai bine îl evitaţi, conform EMA

Agenţia Europeană pentru Medicamente consideră serul de la AstraZeneca sigur pentru toate grupele de vârstă.

Cu toate acestea, mai multe state membre ale Uniunii Europene au stopat administrarea vaccinului pentru persoanele sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 şi 65 de ani, limitând utilizarea sa la populaţia mai în vârstă, din cauza apariţiei unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge, în special la populaţia mai tânără.

În contextul unei pandemii, poziţia noastră a fost şi este că raportul risc-beneficiu rămâne favorabil pentru toate grupele de vârstă”, a declarat Marco Cavaleri pentru ziarul italian La Stampa.

Au recomandat vaccinurile Moderna şi Pfizer

Specialiştii le-au recomandat pacienţilor cu vârste peste 60 de ani să folosească vaccinuri produse de Pfizer şi Moderna. Marco Cavaleri a fost ferm şi a transmis ţărilor să evite serul AstraZeneca la persoanele peste 60 de ani.

Da, multe ţări, precum Franţa şi Germania, se gândesc la asta în condiţiile unei mai mari disponibilităţi a vaccinurilor pe bază de tehnologie ARN messenger”, a afirmat omul de ştiinţă.

Aşadar, Italia a stopat temporar în martie inoculările cu AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de apariţia unor cazuri rare de tromboze.

author avatar
Andrei Ștefan
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger