AcasăCORONAVIRUSCe țară europeană e gata să renunțe la obligativitatea prezentării certificatului de...

Ce țară europeană e gata să renunțe la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare la RESTAURANTE

Ce țară europeană e gata să renunțe la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare la RESTAURANTECe țară europeană e gata să renunțe la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare la RESTAURANTE (foto: stirileprotv.ro)

Sunt informații importante ce vin în contextul COVID.

Mai nou, s-a aflat că un stat european va renunța la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare la intrarea în restaurante. E vorba despre Cehia. Țară ai cărei locuitori nu vor mai trebui să prezinte certificatele COVID – ca dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală – pentru a intra în restaurante sau în locuri de divertisment, potrivit The Guardian.

Măsura se va aplica de săptămâna viitoare. Mai exact, din 9 februarie, din câte a anunțat premierul Petr Fiala, miercuri seară, conform Reuters. Și vine în contextul în care numărul cazurilor de COVID a atins, marți, un nivel record, cu peste 57.000 de infectări.

Chiar dacă se va ridica această obligativitate, rămân valabile măsura purtării măștii în interior și limitarea numărului participanților la evenimente.

Ce se pregătește în România

În România se așteaptă deciziile ce se vor lua, joi, în cadrul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în privința unei propuneri ca persoanele fără certificat verde – care să ateste fie vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ – să poată intra în supermarketurile din interiorul centrelor comerciale tip mall – CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Totul, în condițiile în care, de câteva luni deja certificatul verde COVID trebuie prezentat la intrarea în mall-urile din țară.

author avatar
Andrei Coman