AcasăCORONAVIRUSCe subliniază un medic din prima linie în privința purtării măștii, în...

Ce subliniază un medic din prima linie în privința purtării măștii, în contextul noilor măsuri antiCOVID

Medicul Musta pune accent pe purtarea corectă a măștii (foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook)

Un medic specialist aflat în linia 1 în lupta contra nourlui coronavirus pune accent pe purtarea – corectă – a măștii de protecție.

Totul, în prima zi în care se aplică noile măsuri dispuse de autorități, pe fondul creșterii numărului cazurilor noi de infectări cu COVID-19 la nivel național, între ele și purtarea măștii de protecție și în spații deschise, dar și restricționarea circulației persoanelor în intervalul 23-05, cu unele excepții stabilite la nivelul Guvernului, și atunci cu completarea unei declarații pe propria răspundere.

”Poate cea mai importantă este purtarea măștii, pentru că aceasta protejează împotriva transmiterii directe a virusului. Această mască, dacă este purtată la orice contact între două persoane, șansa de a scădea numărul de cazuri crește simțitor. Și avem speranța că poate, poate pandemia aceasta nu va mai fi în trend ascendent și să înceapă să scadă trend-ul”, a punctat doctorul Virgil Musta, specialist în boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, luni, într-o intervenție telefonică la postul B1TV.

Medicul a evidențiat necesitatea ca oamenii să poarte corespunzător masca de protecție, în speță să se asigure că acoperă și nasul, nu doar gura. ”Foarte multă lume poartă mască, din păcate nu toată lumea este atentă la modul în care o poartă. (…) important este măcar în momentul când te întâlnești cu cineva să îți controlezi masca să fie pusă peste nas”, a adăugat Musta.

Peste câte săptămâni s-ar putea vedea efectele noilor măsuri

Totodată, specialistul de la Timișoara a subliniat că abia peste trei săptămâni, poate și o lună, s-ar putea constata efectele noilor măsuri stabilite de la nivel central, în vederea stopării creșterii numărului de cazuri noi de COVID.

”Dacă vor fi eficiente, și asta vom vedea, într-adevăr, efectele se vor simți peste trei – patru săptămâni. Trebuiau luate niște măsuri, pentru a stopa această creștere exponențială a numărului de cazuri. (…) Vom vedea cât de eficiente sunt măsurile, comparativ și cu ce se întâmplă și în Europa, pentru că peste tot în lume s-au luat măsuri foarte stricte și drastice legate de transmiterea virusului”, a mai punctat medicul.