AcasăCORONAVIRUSCe spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: ”Nu am învins. Depinde foarte...

Ce spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: ”Nu am învins. Depinde foarte mult și de cât de…” – VIDEO

Ce spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: E un semn bun, nu trebuie privit însă cu bucuria învingătorului - VIDEO (sursa foto: assmb.ro)

Abia ce au apucat românii să se bucure de recent anunțatele măsuri de relaxare, aplicate din 15 mai, așadar mai devreme decât momentul 1 iunie, că s-a aflat și cum sunt privite în rândul medicilor aceste decizii oficiale.

Fostul manager de la ”Victor Babeș”, din Capitală, medicul Emilian Imbri, vede lucrurile într-o notă pozitivă, deși a mărturisit că are anumite rețineri.

”Eu nu pot să privesc decât cu bucurie (relaxarea restricțiilor) să știți. Pentru că, pentru mine, un fenomen-pilot a fost anul trecut, când am primit Ordinul ministrului prin care Spitalul Babeș devenea spital COVID. Acela a fost un experiment-pilot. Nu știam ce ne așteaptă, nu știam ce va veni și nu știam câți mai ieșim de acolo.

Și iată că am ajuns la evenimente-pilot cu teatre, cu operă, cu cinematografe și cu ieșit pe stradă fără mască. Deci este un lucru bun. Cât va dura este întrebarea. Eu nu sunt un sceptic, însă am niște mici rețineri pentru că, ferească Dumnezeu de cei care se vor îmbolnăvi poate, poate și vor spune „păi, din cauză că ne-a spus premierul să ieșim fără mască, noi n-am fi ieșit dacă… ”. Există și cârcotași de genul ăsta în România. Nu, nu va fi așa”, a declarat medicul Imbri, sâmbătă seară, la postul B1TV.

Imbri: Fenomenul este un pic sub control, nu se datorează doar vaccinării

Doctorul Imbri a făcut referire și la campania de vaccinare împotriva COVID-19, de la nivel național, la care autoritățile au făcut referire constant în ultima perioadă, îndeosebi cu trimitere la dezideratul privind relaxări ale restricțiilor de la 1 iunie.

”Fenomenul este un pic sub control, nu se datorează doar vaccinării. Ați spus 120.000 de oameni vaccinați astăzi, din care 50.000 la prima doză. Haideți să luăm în calcul 50.000 vaccinați astăzi, pentru că restul sunt obligatoriu să vină la a doua doză și nimeni n-o să lipsească de la a doua doză. Și 50.000 este bine”, a mai declarat medicul.

Încă nu se poate spune că am scăpat de probleme și ar fi nevoie și pe mai departe de prudență, dă de înțeles specialistul. ”În momentul ăsta eu sunt bucuros că oamenii au ieșit. Eu vă spun că așa ieșeau și acum câteva săptămâni, dar cu teamă să nu-i prindă, să nu-i fotografieze, filmeze, să nu-i amendeze. (…) Azi au ieșit fără teamă – asta e singura deosebire. (…) E un semn bun, nu trebuie privit însă cu bucuria învingătorului. Nu am învins și, (…) indiferent ce se spune, depinde foarte mult și de cât de drăgălaș este virusul ăsta în continuare și cât ne lasă o pauză”, a mai subliniat dr. Emilian Imbri, prezent în studioul televiziunii amintite.