AcasăCORONAVIRUSCe se va întâmpla cu persoanele care au primit Johnson & Johnson....

Ce se va întâmpla cu persoanele care au primit Johnson & Johnson. Medicul Valeriu Gheorghiță, precizări despre doza booster

vaccin

Doza a treia se administrează în România începând cu 28 septembrie pentru persoanele care au împlinit șase luni de la rapel.

În privința persoanelor care au primit vaccinul de la Johnson & Johnson, singurul administrat în doză unică, primele persoane au primit acest ser pe 4 mai și devin eligibile pentru „booster” începând din 8 noiembrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare medicul Valeriu Gheorghiță a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

Rapel după șase luni

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat Gheorghiță.

„Persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson, vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin. Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administreze doza de rapel cu același vaccin de la Johnson&Johnson.”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cât privește persoanele care s-au vaccinat cu Moderna, acestea vor primi la doza a treia o doză înjumătățită, de 50 de micrograme, adică 0,25ml din flacon.

author avatar
Andreea Vlad
1.065 afisari

3 COMENTARII

  1. Asa ca dragi vaccinati civilizati si responsabili de sanatatea semenilor in cativa ani veti deveni sitele dictatutii medicale.Il faceau unii prost pe catu ca a luat 8 doze de om.Prostul avea mintea odihnita,stia ce face.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger