AcasăCORONAVIRUSCe se întâmplă cu bolnavii cronici care nu se pot înscrie pentru...

Ce se întâmplă cu bolnavii cronici care nu se pot înscrie pentru vaccinare. Ce soluții au găsit STS și CNAS

vaccinareCe se întâmplă cu bolnavii cronici care nu se pot înscrie pentru vaccinare. Ce soluții au găsit STS și CNAS / foto: facebook.com/telecomunicatiispeciale

Unii medici de familie au semnalat faptul că nu pot să înregistreze bolnavi cronici întrucât sistemul nu-i recunoaște cu toate că au acte în baza cărora medicii de familie îi au în evidență drept bolnavi cronici.

Prin urmare, CNAS și STS au venit cu soluții pentru aceștia.

Cum se pot înscrie pentru vaccinare bolnavii cronic care nu apar în baza de date a CNAS

Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii, transmite STS. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, oamenii sunt sfătuiți să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

A doua etapă de vaccinare anti-covid a început în România la data de 15 ianuarie 2021. Cei care se încadrează în această a doua etapă sunt persoanele de peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, dar și angajații din domenii esențiale.

author avatar
Andreea Vlad
454 afisari

1 COMENTARIU

  1. bai vxcinistilor ,dar ce-i ce au contraindicatii ce vor face ,vor lua cianura ??!!! nu aud nimic despre acest grup de persoane ,cum vor coeexista post vxcinare ??!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger