AcasăCORONAVIRUSCe ne mai pregătesc autoritățile. Test negativ pentru toate persoanele care intră...

Ce ne mai pregătesc autoritățile. Test negativ pentru toate persoanele care intră în țară, chiar și pentru vaccinați

testCe ne mai pregătesc autoritățile. Test negativ pentru toate persoanele care intră în țară, chiar și pentru vaccinați

Persoanele care vin din zone galbenă sau roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19. Or, acest lucru s-ar putea schimba, în contextul apariției variantei Omicron a noului coronavirus.

O propunere destul de controversată vine dinspre șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit unor surse citate de Antena 3, Raed Arafat ar fi cerut ca, începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în România, indiferent că sunt vaccinate, nevaccinate, chiar și cu schemă completă, să prezinte un test PCR negativ.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, s-ar fi opus acestei măsuri. Și ministrul Sănătății Alexandru Rafila a respins măsura, susținând că s-ar crea o adevărată nebunie, un haos de nedescris.

Scandal în ședința de Guvern

S-a ajuns însă și la o concluzie. Ministerul Sănătății și nu Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, ar trebui să gândească sistemul de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Până vineri, 3 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.783.630 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.416 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.695.283 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost 1.673 de cazuri noi de COVID-19. Crește numărul deceselor: 206 decese.

author avatar
Andreea Vlad
355 afisari

14 COMENTARII

    • Cum adica? Omicron-ul este adus de vaccinati, care, desi si-au facut datoria si s-au vaccinat contra Delta, pentru a putea merge la film, acum sunt vulnerabili la Microni. Trebuiesc vaccinati din nou.
      Doar nu credea cineva ca acel nenorocit de certificat expira in vara… asa, degeaba… ca sa uitam tot?… Vin noile provocari, noile vaccinuri, noile sperante de la comandantii all over the world ca „vom fi ca inainte”.
      Eu zic ca suntem ca inainte, dar inainte cu vreo 30 si ceva de ani.

  1. nimeni nu se gandeste la ce folosesc testele ? daca esti pozitiv si nu ai simptome pentru ce stai in carantina , ca si cei vaccinati pot transmite , daca ai simptome si fara test se vede ca esti bolnav . o afacere pe spatele oamenilor . nu mai vorbesc ca dau si rezultate false . mahalagioaica de monica pop mai crede in ele , o fi avand interes !

  2. Spania face test pcr la intrare in tara, la toti,vaxxin,trecuti prin boala sau ne vaxxinat. Cine e pozitiv inapoi ,cine nu intra,si fara a mai sta in carantina.La noi vaxinatii intra fara test,iar cei cu teste negative intra dar trebuie sa stea in carantina 14 zile.Pai e bn asa cv? E noaptea mintii in Romania?

  3. Bai, astia cobailor dublu vaxxinati in cap, autoritatile din Walachistan tocmai v-au dat o ditamai pwula in gura, doar nu a-ti crezut ca o sa va spuna ca va foloseste ca si masa de manevra si ca de fapt chiar sunteti o mare turma de cobai ? Ha ha ha 🙂 Bai, sa ii vedem pe astia pe unde o sa scoata camasa, ca doar toti care s-au intepat multiplu in vene nu au facut-o ca au crezut in stiinta nazista a tuturor doktorilor Mengele de kakat din Bukalistan, o nu, ei au facut-o din cauza fricii, si crezand ca daca fac un mic pact cu diavolul, o sa treaca ei cumva puntea !! Ha ha ha, vedeti ca pe cealalta parte a puntii e chiar tatal diavolului, care va da o teapa si mai mare !! Ha haha, e bine sa ii vezi pe adunatura asta de cobai diletanti cum alearga peste tot ca niste gaini fara cap, va meritati soarta, bai conbailor imputiti, cu totii o sa dati coltul in urmatorii 2-3 ani, ca doar nu a-ti crezut ca acele vaxixnuri otrava sunt pentru sanatatea voastra !! Sau a-ti crezut asa ceva ? Ha ha ha 🙂 Oricum vine razboiul peste tot, iar cei din turma vaxxinatilor fara cap o sa fie taiati primii de pe lista !!

  4. Cum bre, adica statul ne-a mintit cu reclamele alea de la televizor in care zicea ca vaccinul contine vacante? Adica ne-am vaccinat degeaba? Ca stiam ca vaccinul nu e eficient, dar l-am facut pentru a putea calatori liber. Iar acum aflam ca am fost mintiti, si ca nu vom putea calatori liber! De fapt liberi calatoream inainte de vaccin, iar certificatul verde a reprezentat o ingradire a libertatii de circulatie pentru cei care nu il aveau, iar acum nici cei cu certificat verde nu mai pot sa circule liber, fiind necesara testarea. Acum, logic, doar testul spune daca la un anumit moment o persoana este infectata si raspandeste virusul, si nu un cerificat verde. Si atunci la ce a mai folosit vaccinul, daca tot la testare se ajunge? Daca nu contine vacante si praf de creta, atunci ce oare contine vaccinul de ni-l baga atata pe gat? Ca oricum nu protejeaza. Eu am facut covid dupa vaccinare. Mama lor de nemernici!

  5. Sa fie testati toti cei care intra in tara. Daca faceau asta de la bun inceput, poate alta era situatia.

    • era un k kt . pina acum te testai daca erai racita sau aveai gripa cand intrai in tara ? nu mai pune botu la smecheriile lor !

  6. În Elveția se testează dublu – înaintea întrării în țarăun test PCR, făcut cu cel mult 48 de ore în avans și a doua oară, la 4 – 7 zile după întrarea în țară. Indiferent de cetățenie, indiferent de vaccinare. Cu începere din 5 decembrie. Punct. Nu se face niciun haos la frontieră. Asta e regula și basta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger