AcasăCORONAVIRUSCe ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron...

Ce ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă…” – VIDEO

Ce ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă...” - VIDEOCe ne așteaptă? Adriana Pistol a făcut anunțul: ”Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Situația generată de varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 continuă să se afle în atenția multor români. „Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren”, a fost auzită spunând, vineri, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), secretatul de stat Adriana Pistol.

Întrebată fiind, vineri, într-o conferință de presă câte persoane din rândul celor depistate cu Omicron, în România, sunt copii – Pistol a răspuns: „foarte puține, cred că 2 sau 3”.

Când s-a vrut să se afle de la secretarul de stat în Ministerul Sănătății dacă se așteaptă ca, odată cu începerea școlii, să explodeze numărul de cazuri de Omicon asupra copiilor, Adriana Pistol a făcut precizări importante. Și a făcut trimitere la necesitatea respectării măsurilor de prevenție – cum sunt spălatul mâinilor și păstrarea distanței fizice.

Adriana Pistol: Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă

“Nu va exploda asupra copiilor în mod deosebit, încă nu avem o transmitere comunitară susţinută, cum spunem noi, observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren, am putea spune în prezent că avem în circulaţie ambele tulpini – atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate-jumătate.

Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite”, a declarat Adriana Pistol.

Mai mult, secretatul de stat în Ministerul Sănătății (MS)a fost întrebat dacă e târziu pentru adoptarea certificatului verde/COVID. “În acest moment încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni, s-ar putea să devină într-adevăr târziu”, a afirmat Adriana Pistol.

Dintr-un comunicat transmis de MS în 5 ianuarie rezulta că la acea dată se știa că numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 ajunsese la 183.

„În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, se mai menționa în comunicatul de presă transmis în data de 5 ianuarie.

644 afisari

17 COMENTARII

    • Exact asta voiam să comentez și eu. Toți care trec pe la Aspen, parcă sunt soldați-roboți. Repetă, repetă același lucru până se întoarce cheița în dos.

    • Cum te apara o hartie de un virus? Chiar si pass covid.
      Aaaaa , se vrea intepare obligatorie? Pai nu se poate ca se incalca Constitutia.

        • Sa o crezi tu! Ai vazut Declaratia universala a drepturilor omului? Articole intregi ale Constitutiei Romaniei se suprapun perfect peste articolele declaratiei univ a dr omului.
          Deci greu sa impui ceva care contravine Constitutiei si implicit declaratiei univ a drepturilor omului. Daca adaugam si conventia de la Oviedi plus cea de la Nurnberg …..
          Daca indraznesc sa calce in picioare Constitutia atunci Romania este orice numai stat de drept nu. Ei asta nu le convine.
          Ei vor o dictatura poleita cu putina ”democratie”.

    • Deocamdata de omicron se imbolnavesc si ajung la spital….. dublu si triplu vaccinatii!

  1. Adriana Pistolcuapa……..:feritiii dragi romani ca nu vine nimic!!! E periculos tare sa nu vina nimic ca asta inseamna ca nu stim ce ar putea sa vina asa ca …”pe burta” ca se trag avioane!

  2. ADRIANA PISTOL…MAGISTRATUL STEFAN PISTOL…O FUFA CU AERE SI MULTE BASINI IN CV…MA ROG LA DUMNEZEU CA DIN BANII PE CARE I-A LUAT CA SA TERORIZEZE ROMANII SA II AJUNGA DE UN SICRIU SI O COLIVA PENTRU FIECARE MEMBRU DIN FAMILIA EI CARE SA II SFARTECE INIMA EI DE CATEA…PENTRU CA ESTE DOAR O CATEA …BATRANA SI HOATA

    • Sa le facem acte. Sa-i internam la Boila si Socola. Presimt ca vor face coada la certificate medicale care-i vor declara nebuni ptr a scapa de puscarie pe viata. Vom constata ca 90% dintre ”guvernanti” sunt iresponsabili.
      Turcanu Raluca nu are nevoie de cerificat. La ea se vede demult tampenia.

  3. Aceasta COTOROANTA a fost pusa la conducerea Institutului national de sanatate publica de catre australopitecul Orban, special sa poata fii manevrate cifrele din raportarile covid.
    HARCA nu are nici o legatura cu medicina in afara de o diploma obtinuta acum foarte multi ani prin grija familiei.

  4. Are altzeimer? Nu retine daca sunt 2 sau 3 cu omicron. Adica nu e in stare sa retina un numar cu o singura cifra? Si vrea sa credem ca supravegheaza covidul? Mai coada de topor numararea de la 1 la 9 se face la gradinita………In ce grupa esti la gradinita?

  5. 4000 de delta versus 130 de omicron inseamna 50-50%, nu? Pe site-ul organizatiei pe care o reprezinta ( institutul lui peste) sunt alte cifre? Matatica elementara o stie, sau este si asta un „specialist” pe care trebuie sa i credem orbeste, desi evidenta e alta? Mai e vre-unul nemanjit in guvern/institutii? Unul normal la cap? Omicron ce ataca vaccinatii …. omicron care e un fassss!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger