AcasăCORONAVIRUSCe grupă de vârstă ar putea primi vaccinul AstraZeneca. Explicații de la...

Ce grupă de vârstă ar putea primi vaccinul AstraZeneca. Explicații de la Valeriu Gheorghiță

Ce grupă de vârstă ar putea primi vaccinul AstraZeneca. Explicații de la Valeriu Gheorghiță (sursa foto. RO Vaccinare/Facebook)

În continuarea procedurii de imunizare împotriva COVID-19 la nivel național și în așteptarea dozelor de vaccin dezvoltat de AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut câteva precizări importante.

”Campania de vaccinare este în continuă dinamică. Au fost într-adevăr aceste reprogramări, care s-au impus a fi făcute din limitările dozelor disponibile pentru România, lucru care s-a întâmplat şi este valabil din nefericire şi pentru celelalte ţări europene”, a explicat miercuri seară, la B 1 TV, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCovid a anunțat că în cursul acestei luni ar urma să ajungă în România tranșe de vaccin de la AstraZeneca și că peste mai puțin de două săptămâni vor fi operabile mai multe cabinete de vaccinare la nivel național. ”Din acest punct de vedere, după cum ştim, în luna februarie urmează să primim tranşele de vaccin alocate de la AstraZeneca.

Pentru luna februarie avem alocate aproximativ 800.000 de doze şi diferenţa până la 1.300.000 în luna martie. Din acest punct de vedere, din 15 februarie, vor fi deschise pentru vaccinare un număr de circa 180 de cabinete de vaccinare la nivel naţional, cu distribuţie judeţeană în funcţie de numărul persoanelor din fiecare judeţ”, a precizat Gheorghiță.

Care ar putea fi grupa de vârstă cu indicație pentru acest vaccin

”Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va avea această indicaţie pe grupă de vârstă de la 18 la 55 de ani. În cursul acestei săptămâni, aşa cum am anunţat, va fi luată această decizie, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii şi din Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale”, a mai anunțat Gheorghiţă.

Cu precizarea că ”vor fi incluse persoanele cu boli cronice din această categorie de vârstă, dar pot intra și alte categorii de persoane care deservesc activități esențiale, conform etapei în care ne regăsim la acest moment”.

381 afisari

2 COMENTARII

  1. E ca centrul de informatii turistice din Caracal. Canci informatie, canci obiectiv turistic, canci informatori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger