AcasăCORONAVIRUSCe eficienţă au vaccinurile în faţa noii tulpine de Covid-19 care a...

Ce eficienţă au vaccinurile în faţa noii tulpine de Covid-19 care a fost găsită în India şi a ajuns până în Marea Britanie

coronavirus_variantaCe eficienţă au vaccinurile în faţa noii tulpine de Covid-19 care a fost găsită în India şi a ajuns până în Marea Britanie

Noua tulpină de coronavirus depistată în India a ajuns, deunăzi, până în Marea Britanie. În total, 77 de cazuri ale variantei provenite din India și cunoscută sub numele de B.1.617, au fost înregistrate în Marea Britanie până la 14 aprilie. Dintre acestea, 73 au fost înregistrate în Anglia și patru în Scoția.

În prezent aceasta are eticheta „variantă în curs de investigare„. Dacă îngrijorările cu privire la aceasta sunt confirmate, de exemplu, dacă pare a fi mai infecțioasă sau mai rezistentă la răspunsul imun al organismului, atunci poate fi desemnată o „variantă îngrijorătoare„.

Marea Britanie are câteva “variante îngrijorătoare”, inclusiv cele detectate pentru prima dată în Kent, Africa de Sud și Brazilia.

Ce eficienţă au vaccinurile?

Cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că această variantă nouă de virus ar putea fi mai infecțioasă decât celelalte existente.

Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, este optimist că vaccinurile îşi vor face treaba şi în faţa acestor noi tulpini.

A fost demonstrat și față de restul tulpinilor față de a căror infecție simptomatică vaccinurile ar fi avut o eficacitate mai redusă, dar față de infecția simptomatică severă, față de cazurile severe de Covid-19 vaccinurile au rămas eficiente și sper că acesta va fi cazul și față de această nouă tulpină„, a declarat Ștefan Dascălu.

Specialistul a mai afirmat că virusul nu se poate multiplica la infinit dar că este suficient să avem doar câteva mutații pentru ca o nouă tulpină, mai infecțioasă sau mai rezistentă la răspunsul imunitar să apară.

author avatar
Andrei Ștefan
149 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger