AcasăCORONAVIRUSCe ”cadou” a putut primi cel mai controversat primar din România! Așa...

Ce ”cadou” a putut primi cel mai controversat primar din România! Așa ceva nici dușmanilor nu le-ar fi dat!

Fostul edil liberal al orașului de pe Bega a dezvăluit, luni dimineață, că s-a confruntat cu noul coronavirus și că a trecut cu bine ”peste această încercare deloc ușoară”.

N-am ajuns bine liber de responsabilități publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziții -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID!

N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec «cu mâna goală», nu?!”, a povestit politicianul, făcând haz de necaz, pe pagina sa oficială de Facebook.

Robu a mers pe tratament la domiciliu

Fostul edil al Timișoarei a dezvăluit și care au fost primele semne care l-au făcut să se autoizoleze, preventiv, și, în cele din urmă, să se testeze pentru COVID-19. „Ei, marți, în 03.11, seara, am început să tușesc sec. Miercuri dimineața, mi-am ținut cursul la UPT -online- și până la prânz am fost ok. Apoi, am tușit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă și, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deși eu ff rar am răcit-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă.

Zilele următoare făcând și febră și tușind rău, am luat legătura cu medicul de familie și apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător și… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pt că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a explicat Robu.

Fostul primar din Timișoara a mărturisit că, deși a fost la rîndul ei depistată pozitiv, soșia sa nu a avut simptome de COVID. „Am preferat să rămân pt tratament la domiciliu. Din fericire, soția, care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieși începând de astăzi”, a mai povestit Robu, înainte de a le mulțumi medicilor care i-au purtat de grijă.

Nicolae Robu: „Chiar nu e de joacă!”

Totodată, Nicolae Robu a ales să le transmită oamenilor un sfat, îndemnându-i să își poarte de grijă, în contextul generat de noul coronavirus. „Concluzie: AVEȚI GRIJĂ DE DV! Chiar nu e de joacă! Nu luați în seamă aberațiile cum că covid19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare!

Dar, dincolo de măsurile impuse de autorități, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i!”, a ales să sublinieze Nicolae Robu.

309 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...

Alertă cu bombă la o şcoală din România! Conducerea, avertizată printr-un mail. Panică printre elevi

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei școli de pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit...