AcasăCORONAVIRUSCe a constatat ministrul Sănătății la nivelul Capitalei, referitor la respectarea regulilor:...

Ce a constatat ministrul Sănătății la nivelul Capitalei, referitor la respectarea regulilor: Aş prefera sancţiuni mai dure – VIDEO

Ce a constatat ministrul Sănătății la nivelul Capitalei, referitor la respectarea regulilor: Aş prefera sancţiuni mai dure - VIDEO

Ministrul Sănătății a adus în discuție, de la Parlament, respectarea regulilor impuse de autorități, în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

Întrebat, vineri, dacă se impun noi restricții, dată fiind creșterea numărului de cazuri, din ultima perioadă, Vlad Voiculescu a făcut referire la ce a constatat la nivelul Bucureștilor. ”Cred că trebuie să fim precauţi şi am avut astăzi (vineri-n.n.) o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, la noi, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a declarat șeful de la Ministerul Sănătății.

Totodată, oficialul guvernamental a făcut trimitere și la sancțiuni. ”Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, asta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a completat ministrul, adăugând că ”vorbim în special despre petreceri”.

Ce spunea premierul

Tot în cursul zilei de vineri, întrebat la rîndul său de presă dacă se iau în calcul eventuale alte restricții, în perioada următoare, dat fiind faptul că a crescut numărul cazurilor de COVID, șeful Executivului a adus în discuție nevoia respectării și pe mai departe a regulilor valabile deja, inclusiv purtarea măștii. ”Este adevărat. Am văzut şi eu și am văzut și pe stradă oameni care au început să se relaxeze şi să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune. Nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile şi restricţiile.

Trebuie să purtăm masca în continuare în spaţiul public peste tot, distanţare socială, să ne dezinfectăm – toate regulile care au fost până acum dacă nu vrem să pierdem ce am câştigat. Pentru că până la urmă, dacă va creşte numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi unele dintre relaxările care le-am dat în această perioadă”, a punctat Florin Cîțu.