AcasăCORONAVIRUSCDC anunță sfârșitul pandemiei Covid. Dispar testările, carantina și distanțarea fizică

CDC anunță sfârșitul pandemiei Covid. Dispar testările, carantina și distanțarea fizică

Pandemia Covid nu mai există

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA (CDC) a actualizat, în această lună, recomandările privind măsurile Covid-19. Astfel, dispar testările, carantina și distanțarea fizică, o simplă mască fiind de ajuns atât pentru cei infectați, cât și pentru contacții cu persoane testate pozitiv. Diferența dintre vaccinați și nevaccinați nu mai există, în schimb se recunoaște oficial că imunitatea celor care au trecut prin boală este mai persistentă decât a vaccinaților.

După doi ani și jumătate, pandemia Covid a ajuns la final. Cu toate încercările de a întreține o stare de alertă mondială, pentru a promova vaccinările, internările și decesele cauzate strict de Covid au ajuns la un număr nesemnificativ. Pe acest fond, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA (CDC) a ieșit public cu o actualizare a recomandărilor, recunoscând că virusul nu mai reprezintă un pericol. ”Covid-19 continuă să circule la nivel global, cu toate acestea, având la dispoziție atât de multe instrumente pentru a reduce severitatea bolii, există un risc semnificativ mai mic de îmbolnăvire severă, spitalizare și deces în comparație cu începutul pandemiei”, susține CDC. Astfel. Potrivit agenției americane, carantina pentru cei expuși la Covid nu mai este necesară, în locul acesteia recomandându-se purtarea unei măști. Totuși, potrivit CDC, indiferent de starea de vaccinare, cetățenii sunt sfătuiți, dar nu obligați, să se izoleze de ceilalți atunci când au Covid-19. ”Vă recomandăm ca, dacă sunteți testat pozitiv pentru Covid-19, să stați acasă cel puțin 5 zile și să vă izolați de ceilalți din casă. Probabil că sunteți cel mai infecțios în aceste primele 5 zile. Purtați o mască de înaltă calitate atunci când trebuie să fiți în preajma altora acasă și în public. Dacă după 5 zile nu aveți febră timp de 24 de ore fără a utiliza medicamente și simptomele se ameliorează sau nu ați avut niciodată simptome, puteți înceta izolarea după ziua 5”, se precizează pe site-ul oficial al CDC.

Testarea nu mai este recomandată

Testarea de screening a persoanelor asimptomatice, fără expuneri cunoscute, nu mai este recomandată, iar ventilația încăperii devine mai importantă decât distanțarea fizică. Pentru școli recomandarea este ca elevii să stea acasă când sunt bolnavi, indiferent că este vorba de Covid sau de alt virus. În rest, sunt valabile aceleași reguli de aerisire a sălilor de clasă, spălarea mâinilor și dezinfecția încăperilor, Contacții persoanelor testate pozitiv pot veni la școală, dar cu recomandarea de a purta mască, iar testarea persoanelor asimptomatice nu mai este necesară nici în școli. ”Elevii sau personalul școlii care au simptome sau dezvoltă simptome în timp ce sunt la școală ar trebui să li se ceară să poarte o mască în clădire și să fie trimiși acasă și încurajați să fie testați”, arată CDC. Cu toate acestea, bolnavii Covid nu mai pot fi obligați în niciun fel să se izoleze, indiferent că sunt copii sau adulți.

S-au actualizat și studiile

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA a actualizat pe site-ul său oficial și studiile Covid, apărând, în sfârșit, dovada că imunitatea naturală este mult mai de durată și mai puternică decât cea indusă de vaccin, lucru care, de altfel, ține de noțiunile de bază ale medicinei. Astfel, CDC a publicat datele studiilor potrivit cărora persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care au avut antecedente de infecție cu SARS-CoV-2 (indiferent de statutul de vaccinare) au avut o durată mai lungă de imunitate decât persoanele fără antecedente de infecție care au primit 2 doze de vaccin ARNm Pfizer. Totodată, aceleași studii au arătat că o a treia doză de vaccin administrată unei persoane vaccinate a restabilit protecția pe termen scurt. Studiile făcute în Israel au arătat că imunitatea de la infecția SARS CoV-2 pare să scadă mai lent decât imunitatea conferită dintr-o serie de vaccinări cu 2 doze, potrivit CDC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
2.204 afisari

11 COMENTARII

  1. Covidul a murit, traiasca covidul (ca profitabil a mai fost!), sau ii dau alt nume? Pana la urma „specialistii” au ajuns la concluzia pe care oamenii obisnuiti o stiau de mult.

  2. poate ajunge si la urechile monica pop singura care mai sustine escrocheria cu testele si testarea . daca dupa doi ani s-a ajuns unde medicii adevarati au spus de la inceput ca imunitatea naturala este mai buna decat vaccinarea , atunci sa inceapa procesele de despagubire sa le piara cheful de inca o tura de smecherii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger