AcasăCORONAVIRUSCazuri de COVID în instanțele din România. Ministrul Predoiu a anunțat cifrele...

Cazuri de COVID în instanțele din România. Ministrul Predoiu a anunțat cifrele – VIDEO

Ministrul Predoiu a anunțat cifrele din dreptul infectărilor

Informațiile prezentate, marți, de către ministrul Justiției, cu privire la situația infectărilor cu noul coronavirus în rândul angajaților din instanțe indică faptul că sunt peste 500 de cazuri.

”Noi am fost în contact cu curţile de apel, cu Ministerul Public. (…) Ce pot să vă spun, pe baza datelor primite, este că în instanţe avem un număr de cazuri de infectare, astăzi (marți), de 546 de persoane, din care avem 5 cazuri în ATI. Sunt înregistrate la nivel naţional, pe ce date avem noi până la ora asta, trei decese în acest context – un caz de infarct anterior a avut COVID şi a fost internat la ATI, la Tribunalul Bacău, un deces la Timişoara, un deces la Iaşi. Nu am detalii, este doar ce mi-a parvenit ca informație de la Curţile de Apel”, a precizat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Totodată, liberalul aflat în fruntea MJ a ținut să amintească ”faptul că în debutul acestei pandemii Ministerul Justiţiei a alocat atât fonduri, cât şi materiale necesare pentru protecţia instanţelor şi parchetelor”.

Bilanțul din 10 noiembrie: Peste 7.000 de cazuri raportate în România

Datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, marți, arată că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 10 noiembrie la nivel național au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

Tot marți au fost raportate 177 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. De asemenea, s-a anunțat că din totalul celor 12.727 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.093 se află la ATI.