AcasăCORONAVIRUSCaz incredibil în Prahova: Rudele unui bărbat decedat s-au chinuit trei săptămâni...

Caz incredibil în Prahova: Rudele unui bărbat decedat s-au chinuit trei săptămâni să demonstreze că nu avea COVID-19

Caz incredibil în Prahova: Rudele unui bărbat decedat s-au chinuit trei săptămâni să demonstreze că nu avea COVID-19Caz incredibil în Prahova: Rudele unui bărbat decedat s-au chinuit trei săptămâni să demonstreze că nu avea COVID-19

O familie din Prahova s-a chinuit timp de săptămâni să demonstreze că ruda lor decedată nu avea coronavirus și au făcut mai multe demersuri cu scopul de a-l îngropa normal, nu „într-un sac”.

Bărbatul a decedat la mijlocul lunii trecute și făcea dializă săptămânal întrucât suferea de insuficiență renală. Însă, din cauza faptului că exista suspiciunea că bărbatul ar fi avut și coronavirus, trebuia înmormântat într-un sac sigilat.

Rudele au trecut printr-un calvar săptămâni la rând

Familia a refuzat să creadă că bărbatul era infectat cu SARS-CoV-2 întrucât la fiecare dializă i se efectua testul pentru boală și de fiecare dată avusese rezultate negative.

„Și-au bătut joc de mine, plângeam pe la ușile lor. Și mort am plâns când a murit, și sănătos când era de cădea în comă sau îi era rău”, a povestit Livia Stancu, nora bărbatului decedat.

Aceasta a precizat că pe formularul primit când a fost să ridice trupul neînsuflețit al bărbatului era „suspiciune de COVID”.

De asemenea, și soția lui a povestit cum a resimțit întreaga experiență pe care a trăit-o căutându-și dreptatea.

„A fost ca un calvar pentru mine din cauza că uitați-vă în ce hal sunt”, a mărturisit Angela Stancu, soția bărbatului.

Rudele cer să fie găsiți vinovații

Cele două au mai dezvăluit că lumea din localitatea în care locuiesc deja înceuse să le arate familia cu degetul și să se ferească de rudele celui decedat.

„Voi face toate demersurile și cine a greșit să plătească. Numai sănătatea mea fizică, psihică și râsul satului de care simțeam eu că lumea mă respinge”, a anunțat Livia Stancu.

De cealaltă parte, spitalul se aară recizând că de fat ar fi vina familiei care nu a aștetat diagnosticul oficial.

„Trebuiau să aştepte rezultatul de la Medicină Legală ca să se stabilească felul în care se va da familiei corpul neînsufleţit. Corpul decedatului nu se eliberează fără un diagnostic. A durat până când s-a pus acest diagnostic”, a exlicat purtătorul de cuvând al SJU Ploiești, Violeta Tănase.

În mod oficial, bărbatul a murit de stop cardio-respirator, insuficiență renală şi insuficiență cardiacă.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger