AcasăCORONAVIRUSCaz cutremurător și pentru medici. Pacientă COVID găsită moartă! Ce suspectează doctorii

Caz cutremurător și pentru medici. Pacientă COVID găsită moartă! Ce suspectează doctorii

Încă de la începutul pandemiei COVID-19, nu au fost puține dățile în care s-a vorbit despre simptome și diferite reacții ale organismului pacienților infectați cu noul coronavirus.

Cazul unei femei internate la Spitalul Sf. Arhangel Mihail din capitala Republicii Moldova readuce în atenție discuțiile despre problemele cauzate de temutul virus.

Totul după ce pacienta în cauză a fost găsită strangulată, potrivit anticoruptie.md. Cazul este considerat o sinucidere, din câte reiese din presa locală. Trupul său a fost descoperit într-o baie din incinta unității spitalicești aflate pe strada cu același nume, la numărul 38. Femeia, depistată pozitiv la COVID-19, era tratată de aproape două săptămâni în spitalul din Chișinău. Și, din câte s-a aflat de la cadrele medicale, starea sa de sănătate era ameliorată. Mai mult, pacienta nu avea comorbidități, adică alte afecțiuni medicale.

O posibilă explicație

Ca urmare, e greu de înțeles ce anume ar fi putut-o împinge pe femeie să recurgă la un astfel de gest șocant. Există, însă, o posibilă explicație de natură medicală. Vorbind despre acest caz, șefa Unității de Primiri Urgențe a spitalului din Chișinău a precizat că pacienta nu ar fi dat semne care să fi pus pe gânduri cadrele medicale, cu privire la starea acesteia de spirit și că femeia ar fi ținut legătura telefonic cu familia. „Din păcate sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă. Pe parcursul zilelor de internare în staționar, ea nu a prezentat stări depresive majore, care să ne alarmeze. Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură”, a declarat Veronica Țugulschi, pentru sursa citată.

Totodată, specialistul a mai adus în discuție un aspect demn de a fi avut în vedere. „COVID-ul afectează structurile sistemului nervos central și pacienții sunt predispuși la stări depresive, alții fac și halucinații. Noi așa suspectăm. Dumneaei real nu avea nici un motiv, din punct de vedere al sănătății, să facă așa un pas groaznic”, a mai adus în discuție șefa UPU din cadrul spitalului Sf. Arhangel Mihail din Chișinău.

Câte cazuri COVID au fost confirmate dincolo de Prut

Cele mai recente informații oficiale postate sâmbătă pe site-ul Ministerului Sănătății din Republica Moldova arată faptul că până la această dată în Republica Moldova „au fost confirmate 20 494 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1372 în Transnistria”. Și că în ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău „au fost internate 80 persoane cu suspecție la COVID-19”.

Tot în cursul zilei de 18 iulie a fost anunțat și un alt deces în rândul pacienților cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Chișinău, care fusese internat la spitalul Sf. Arhangel Mihail pe data de 8 iulie. Victima avea comorbidități, confruntându-se, între altele, cu diabet zaharat de tip II.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger