AcasăCORONAVIRUSCauza adevărată pentru care se moare de Covid în România. Decesele nu...

Cauza adevărată pentru care se moare de Covid în România. Decesele nu sunt provocate doar de virus

coronavirusCauza adevărată pentru care se moare de Covid în România. Decesele nu sunt provocate doar de virus / foto: Ziarul romanesc

Managerul Spitalului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă pentru toți românii, după ce în ultimele zile România a înregistrat cele mai negre bilanțuri de coronavirus.

Pandemia de Covid-19 pune medicii români în fața unei mari provocări. Sistemul de sănătate deficitar ucide de fapt pacienții infectați cu Covid-19, și nu virusul în sine, crede Beatrice Mahler. De altfel, România a raportat cele mai multe decese din Europa și principalul motiv este cauzat așadar de deficitul de servicii de sănătate.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România.

Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a explicat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

Primul minor sub 9 ani care moare de Covid-19

Până duminică, 11 octombrie, 5.411 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, mai exact la un copil de 4 ani care prezenta comorbidități.

Pe teritoriul României, au fost confirmate până acum 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), transmit autoritățile. 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

Decesele sunt cauzate și de lipsa de răspuns a sistemului imunitar

În formele severe de Covid-19, nu ucide coronavirusul, ci răspunsul sistemului imunitar, cred oamenii de știință. Nu este nevoie de un sistem imunitar puternic, ci de unul echilibrat, au explicat mai mulţi medici spanioli, citaţi de Euronews.

Pandemia de Covid-19 pune oamenii de ştiinţă în faţa unei mari provocări. Virusul se răspândeşte atât de rapid, încât medicii de pe teren sunt prea ocupaţi să salveze vieţi ca să mai ducă până la capăt studii ştiinţifice de amploare. Sunt deja sute de rapoarte de observaţie ştiinţifică, ale echipelor de medici din diferite colţuri ale lumii lovite de epidemie, iar această avalanşă de informaţii poate duce la confuzie.

author avatar
Andreea Vlad
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...
proger