AcasăCORONAVIRUSCâţi români sunt imuni la Covid-19. Cifrele oficiale! Ministrul Sănătății nu e...

Câţi români sunt imuni la Covid-19. Cifrele oficiale! Ministrul Sănătății nu e deloc optimist

covid-19

Doar 4% dintre români sunt imuni la Covid-19, arată ultimele date analizate de DSP-uri și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de persoane.

Față de primele date, furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi la coronavirus a crescut cu aproape 2%. Chiar dacă rata de imunitate la Covid-19 în România s-a dublat, ea este încă foarte mică. Potrivit datelor furnizate de specialiști, potrivit zf.ro, Suedia are 16% din populaţie imunizată.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat într-un interviu că în prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de persoane.

„Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate, la nivel de INSP, 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rată de imunizare de 3,86%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a spus Tătaru la Europa FM.

Datele oficiale arată că până la data de 2 septembrie în România au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Imunitatea pacienţilor COVID-19 dispare foarte repede

Cifrele oferite de autorități cu privire la imunitatea în fața virusului din China sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât imunitatea de la anticorpii anti-COVID-19 dispare după doar câteva săptămâni, potrivit studiilor.

Tot mai multe studii demonstrează că oamenii încep să-și piardă orice imunitate la noul coronavirus în câteva săptămâni după ce au fost infectați – mai ales dacă au simptome ușoare sau sunt asimptomatici. O echipă de cercetători de la Universitatea din California Los Angeles au descoperit o scădere rapidă a anticorpilor – proteinele sistemului imunitar care ajută la oprirea virusurilor de la infectarea celulelor din organism. În medie, nivelurile de anticorpi au scăzut la jumătate la fiecare 36 de zile, potrivit CNN.

Încă nu se știe dacă oamenii pot fi infectați de mai multe ori cu noul coronavirus. Există însă și alte coronavirusuri care cauzează răceli obișnuite, iar oamenii se pot îmbolnăvi în mod repetat.

„O întrebare crucială este măsura în care aceste persoane ușor infectate contribuie la transmiterea ulterioară. O alta, este dacă o persoană infectată ușor, dacă este infectată din nou, este mai mult sau mai puțin probabilă decât media de a dezvolta o infecție severă a doua oară”, a spus Rowland Kao, un epidemiolog la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie care nu a fost implicat în studiu.

author avatar
Andreea Vlad
189 afisari

1 COMENTARIU

  1. Prin astfel de articole nu faceți decât să girați niște criminali care se folosesc de o imensă vrăjeală folosită ca sperietoare pentru proști, pentru a omorî oamenii cu zile. Sunteți niște iresponsabili.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger