AcasăCORONAVIRUSCâți bucureșteni s-au vaccinat antiCOVID. Cifrele anunțate de prefectul Capitalei. Stoica: ”Este...

Câți bucureșteni s-au vaccinat antiCOVID. Cifrele anunțate de prefectul Capitalei. Stoica: ”Este foarte bine”

Câți bucureșteni s-au vaccinat antiCOVID. Cifrele anunțate de prefectul Capitalei: ”Este foarte bine” (foto: Facebook/Alin Stoica)

Pe măsură ce continuă campania de vaccinare la nivel național, iar, recent, Guvernul a lansat o campanie de comunicare, menită să ajungă în atenția românilor care nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19, s-a aflat – de la prefectul Capitalei – cum stau lucrurile la nivelul Bucureștilor.

Suntem aproape 1.200.000 de bucureșteni care suntem vaccinați. Lucrul acesta mă bucură. Este foarte bine.

Și cu ajutorul centrelor drive-thru care sunt la periferia Bucureștiului sper să atragem cât mai mulți oameni la vaccinare și din județele limitrofe. Știm că există un trafic foarte mare între județele limitrofe și București, iar aceste centre de vaccinare au capacitatea să-i primească și pe ei”, a anunțat, vineri, 28 mai, Alin Stoica.

Prefectul a fost prezent, alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la inaugurarea Centrului de Vaccinare Drive-Thru (din mașină) amenajat pe platoul Târgului Pucheni din Șoseaua Sălaj.

Din câte s-a anunțat din direcția Primăriei Sectorului 5, începând de sâmbătă, 29 mai, cei care doresc să fie vaccinate împotriva COVID-19 pot veni la cele două puncte de vaccinare, fără programare, doar cu actul de identitate. De asemenea, vor avea de completat și chestionarul de triaj.

sursa foto: Primăria Sectorului 5

Centrul de vaccinare drive-thru din Șoseaua Sălaj va funcționa de luni până duminică, între orele 08.00-20.00. Iar vaccinul ce va fi administrat persoanelor care se prezintă pentru imunizare va fi cel de la Pfizer.

Cîțu: Acum avem vaccin și nu mai avem nicio scuză să nu putem să avansăm în această campanie

Vorbind despre campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, recent lansată de la nivelul Guvernului, premierul s-a adresat în special celor care nu au mers să își facă vaccinul. ”Așa cum ați văzut în această perioadă, vaccinarea nu înseamnă doar statistici și cifre. Vaccinarea este un bun comun al tuturor de care avem nevoie pentru revenirea la normalitate. Fiecare român, care încă nu s-a vaccinat, ar trebui să se gândească la ce-i lipsește, la cum i se va schimba viața dacă s-ar vaccina. De ce vă este dor, astfel încât să aveți viața de dinainte de pandemie? (…)

Acum avem vaccin și nu mai avem nicio scuză să nu putem să avansăm în această campanie. Am motive, dar nu v-aţi vaccinat, dar vreţi să mergeți să vă vedeți părinții mai des, vreţi să mergeți în concediu, dar aveţi temeri; soluția este să vă vaccinați. E cel mai sigur mod de a avea un concediu reușit”, a declarat Cîțu, de la Palatul Victoria.