AcasăCORONAVIRUSCâteva moduri în care poți evita îmbolnăvirea cu noul COVID-19 în spații...

Câteva moduri în care poți evita îmbolnăvirea cu noul COVID-19 în spații închise

Câteva moduri în care poți evita îmbolnăvirea cu noul COVID-19 în spații închise

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți evita contractarea SARS-CoV-2 în spații închise este de a merge în locuri care au o bună ventilație, mai ales în contextul în care, în România, restaurantele, teatrele și cinematografele vor fi redeschise începând cu 1 septembrie.

Dacă atunci când intri într-un local, cinematograf sau teatru ți se pare că aerul este cam îmbâcsit, „greoi”, atunci înseamnă că vențilația nu funcționează așa cum ar trebui. Astfel, în încăperea nu este introdusă cantitatea suficientă de aer proaspăt, ceea ce mărește riscul de contractare a noului COVID-19, scrie editorul de știri științifice David Schukman, de la CNN.

Cercetările recente arată că transmiterea SARs-CoV-2 în spații închise se realizează prin particulele purtătoare de virus care rămân în aer.

Ventilația clădirii, un fact cheie în diminuarea riscului

De asemenea, în ceea ce privește lucratul la birou, aerul condiționat este un factor cheie. Dacă doar răcește aerul din încăpere și nu reintroduce aer proaspăt, riscul de infectare de asemenea se mărește. Acest aspect este valabil și pentru persoanele care au acasă acest tip de aer condiționat.

Un studiu realizat în China prezintă cazul unui infectat pre-simptomatic, care nu știa că a contractat virusul, și a mers întru-un restaurant. Din cauza faptului că aerul condiționat era de tipul celui descris mai sus, 9 persoana au contractat boala.

Recircularea aerului crește riscul de contractare a COVID-19

Un alt aspect important în prevenirea contractării SARS-CoV-2 este verificarea filtrelor de la ventilație. O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii au verificat Spitalul Universitar de Știință și Sănătate din Oregan unde au descoperit că particule infectate cu virusul au rămas blocate în filtrele ventilației.

Profesorul Kevin van den Wymelenberg, care a condus cercetarea, a transmis că prin verificarea filtrelor, compania poate descoperi dacă cineva infectat lucrează în respectiva clădire.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat pe 27 august o hotărâre prin care restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid începând cu 1 septembrie, însă activitatea acestora poate fi reluată doar în anumite condiții prevăzute în Hotărărea nr.43.

CNSU a decis ca barurile și discotecile să rămână închise, iar terasele să aibă un program doar până la ora 24:00. De asemenea, și operatorii din domeniul jocurilor de noroc își pot relua activitatea începând de la 1 septembrie.

Astfel, atunci când mergeți la restaurant, teatru sau cinematograf, nu ar strica să acordați atenție și ventilației din încăpere pentru a vă proteja împotrvia contractării SARS-CoV-2.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger