AcasăCORONAVIRUSCâte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în prima zi de funcționare...

Câte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în prima zi de funcționare a centrului drive-thru din Piața Constituției

Câte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în prima zi de funcționare a centrului drive-thru din Piața Constituției (sursa foto: Facebook/RO Vaccinare)

Oamenii continuă să vină și vineri la centrul de vaccinare ”din mașină”, din Piața Constituției, după ce joi la această ”stație” au fost sute de persoane vaccinate împotriva COVID-19. De altfel, din câte au anunțat oficialii, prima zi de funcționare a acestui centru din București este considerată un succes. Deja în țară au mai fost deschise astfel de centre de vaccinare drive-thru în Deva, Cluj Napoca și Arad.

”714 persoane au oprit astăzi (joi-n.n.) la “stația” de vaccinare Piața Constituției Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate”, s-a transmis joi seară pe pagina de Facebook RO Vaccinare, a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Totodată, se amintește faptul că din 4 mai se începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie și că în perioada 4-11 mai va avea loc Maratonul Vaccinării în rețeaua sanitară MApN (spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara).

De asemenea, în intervalul 7-9 mai este programat Maratonul Vaccinării la București, iar în perioada 14-16 mai Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași.

Klaus Iohannis, în vizită la centrul din Piața Constituției

La centrul de vaccinare tip drive-thru amenajat în Piața Constituției – primul de acest fel deschis în București – a mers în vizită, joi după-amiază, însuși șeful statului. Care s-a artătat mulțumit de felul cum se derulau lucrurile. ”De azi (joi-n.n) dimineață, știți că bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre de acest tip.

Este foarte important de știut că la aceste centre se poate prezenta oricine dorește, care este rezident la noi, deci, evident, românii, dar și cei care au reședința în România, inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul șederii în România, pot pur și simplu să vină să se vaccineze”, a declarat Klaus Iohannis.

”Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie”

Totodată, președintele a făcut referire la accelerarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. ”Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se și întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie și îi încurajez pe toți românii să se vaccineze. Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care, practic, nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocrație. Se poate merge la vaccinare pur și simplu”, a mai spus liderul de la Cotroceni, până să părăsească Piața Constituției.

De asemenea, la centrul de vaccinare tip drive-thru au fost prezenți, joi, atât președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, cât și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger