AcasăCORONAVIRUSCâte cadre didactice s-au vaccinat până acum. Cum vede situația ministrul Cîmpeanu...

Câte cadre didactice s-au vaccinat până acum. Cum vede situația ministrul Cîmpeanu – VIDEO

Câte cadre didactice s-au vaccinat până acum. Cum vede situația ministrul Cîmpeanu - VIDEO

Din câte reiese din cele mai noi vești venite de la oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Educației, 40% dintre cadrele didactice nu s-au vaccinat ”încă”. Cifrele vin în contextul în care campania de vaccinare împotriva COVID-19 conitnuă, la nivel național.

”Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile din România și din toate universitățile din România.

Centralizare care ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de angajați din învățământ. (…) 60% este procentul vaccinării cadrelor didactice general. (…) Iată nu stăm deloc așa de rău precum se vehicula”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Exemplul dat de elevi

În același context, prezentând cifre, ministrul Cîmpeanu referire la o ”lecție” primită din partea elevilor. ”Avem elevi care ne-au dat o lecție. Din păcate nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17 și 18 ani – 13.000 de elevi cu vârsta de 16 ani plus, 17.000 de elevi cu vârsta de 17 ani, plus 25.000 de elevi, cei mai numeroși, cu vârsta de 18 ani – sunt acei elevi care susțin examenul de bacalaureat și care nu doresc să aibă probleme care să-i împiedice să susțină examenul. (S-au vaccinat) din proprie inițiativa. Fără să-i ajute sistemul, deci nu Ministerul Educației a stimulat acest lucru”, a mai punctat ministrul.

Pe de altă parte, întrebat, marți, într-o conferință de presă, dacă se ia în calcul ca atunci când va fi demarată campania de vaccinare în rândul copiilor să fie și în școli cabinete unde să fie vaccinați copiii, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță a dat următorul răspuns: ”Da, sunt deja județe care organizează acest tip de vaccinare chiar în spații amenajate în cadrul unităților de învățământ. Pot să vă dau exemplu: în județul Constanța, în județul Hunedoara, împreună cu Ministerul Educației, se are în vedere organizarea activităților de vaccinare în anumite unități de învățământ.

Sigur, unde se pot organiza astfel de activități. Este important ca de fiecare dată să asigurăm acel mediu de siguranță și un mediu favorabil, prielnic pentru activitatea de vaccinare. Siguranța rămâne prioritatea absolută a campaniei de vaccinare.”

171 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Cine se consideră panarama asta de ministru de la educație de face raportări despre cadrele didactice ca despre oi pe care insistă să le convingă să se vaccineze, ?

  2. & Cine a pus bă veterinarul ăsta ministru la educație care vorbește despre cadrele didactice ca despre oi pe care și-a propus să le vaccineze, ?

  3. @ Apreciați că insistența ministrului de la educație de a convinge cadrele didactice să se vaccineze începe să aibă aspecte pestilențiale, ? A apărut un ministru deștept la educație care discută cu idioții din învățământ care nu s-au vaccinat, ?

  4. @ Pare Sorin Cîmpeanu un fel de Gheorghe Becali al învățământului, ? Par a avea și ceva trăsături fizice comune și ar fi și veterinar, ?

  5. & I-a preluat și atitudinile lui Becali care zicea că ,,să facă toată lumea ce zice Becali” , ? Veterinarul de la educație e insistent cu vaccinarea „oilor” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger