AcasăCORONAVIRUSCâtă protecție oferă masca chirurgicală și cea FFP2

Câtă protecție oferă masca chirurgicală și cea FFP2

mascaȚara europeană care reintroduce obligativitatea purtării măștii în spațiile publice

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri, 5 ianuarie, noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19. În spațiile publice pot fi purtate doar măști chirurgicale și FFP2, iar cele textile și din plastic transparent nu vor mai fi permise.

Masca de protecție de tip medical sau FFP2 va fi folosită în toate spațiile publice, inclusiv în cele deschise, astfel încât să acopere gura și nasul. Studiile recente arată că o mască medicală profesională asigură protecție mult mai bună în cazul în care intrăm în contact cu o persoană bolnavă.

Măștile medicale au, în general, o eficiență de filtrare foarte scăzută pentru particulele mici, crescând rezistența la respirație cu adăugarea mai multor straturi de pânză. Măștile de tip FFP2 cu filtre respiratorii, pe de altă parte, sunt testate riguros pentru eficiența filtrelor și rezistența la respirație.

Masca de tip FFP2 oferă cea mai bună protecție

Un studiu al unei universități din SUA a stabilit în cât timp o persoană cu coronavirus poate infecta o persoană sănătoasă în mai multe situații: când nu poartă masca, când poartă o mască de pânză, o mască chirurgicală sau o mască profesională FFP2.

Dacă o persoană infectată nu poartă mască, dar cea expusă poartă corect masca profesională, aceasta din urmă poate sta două ore și jumătate în preajma bolnavului fără a se infecta. Dacă ambele persoane ar purta corect masca profesională, ar putea sta una lângă alta fără risc de infectare chiar și 25 de ore înainte ca riscul să devină real.

În ceea ce privește masca chirurgicală, dacă persoana infectată nu poartă mască, dar cea expusă da, timpul de infectare este de 30 de minute. Timpul de infectare ar fi de până la cinci ore dacă ambele persoane ar purta corect masca chirurgicală.

Tabelul de mai jos ilustrează gradul de protecție oferit de diferite tipuri de măști.

author avatar
Andreea Vlad
498 afisari

5 COMENTARII

  1. Purtatul măștii demonstrează obediența față de demenții plandemiei și întreține psihoza fricii. N-am purtat masca până acum și nu o voi purta nici de aici înainte. Spațiile din țesătură sunt de mii de ori mai mari decât virusul așa că nu protejează deloc. Provoacă în schimb hipoxie cerebrală, insuficiență respiratorie, dificultăți de concentrare și probleme cu somnul. În plus, în mască se crează prin expirarea vaporilor din plămâni odată cu aerul tot felul de miasme și un mediu optim pentru dezvoltarea microbilor. Crezi că îi protejezi pe alții când în realitate îți distrugi propria sănătate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...
proger