AcasăCORONAVIRUSCât dureaza imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID-19. Explicații de la Raed...

Cât dureaza imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID-19. Explicații de la Raed Afarat

În contextul în care, de câteva zile deja, în România a început deja a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, celor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului care desfășoară activități în domenii esențiale, cum ar fi Președinția, Guvernul sau ministerele, secretarul de stat aflat la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut precizări despre perioada de imunitate dată de vaccin.

Întrebat cât durează imunitatea dată de vaccinul antiCovid, oficialul a explicat că, potrivit datelor existente la momentul de față, ar fi vorba despre o perioadă de circa 6-8 luni.

”La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și când au fost testările înainte știm acum cu cât crește timpul ca imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

Deci la acest moment chiar vreo 6 luni, 8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, că a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă”, a subliniat Raed Arafat, luni seară, la Digi24.

Arafat: Vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni

Șeful DSU a mai făcut o precizare importantă pe acest subiect. ”La acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac asupra celor care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a mai anunțat Arafat.

398 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand unul ca Arafat isi da cu parerea poti intelege orce si asta pentru ca Arafat nu are NICI O COMPETENTA IN DOMENIU VIRUSOLOGIEI SI NICI A EPIDEMIOLOGIEI .Acest individ s-a ocupat doar de afacerea lui ,iar medicina n-a practicat niciodata .
    A recunoscut fara drept de apel ca testarea acestor vaccinuri continua ,ca prelucrarea datelor tine de ani !!,iar vaccinul se administreaza de doar 3 saptamani !,iar in Romania numarul celor vaccinati este undeva la sub 1/% . RESTUL E GARGARA CAT INCAPE !!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri