AcasăCORONAVIRUSCât durează, de fapt, imunitatea la noul coronavirus. Cercetătorii vin cu vești...

Cât durează, de fapt, imunitatea la noul coronavirus. Cercetătorii vin cu vești triste!

coronavirus

Întrebarea care i-a măcinat pe oamenii de știință încă de la începutul pandemiei și-a aflat, se pare, răspunsul. Rezultatele unui studiu publicat pe 18 iunie, deși sunt preliminare, sugerează că pacienții care au avut SARS-CoV-2 pot fi susceptibili la reinfecție în câteva săptămâni sau luni.

Nivelul de anticorpi al pacienților care s-au vindecat de Covid-19 a scăzut abrupt la 2-3 luni după infectare, atât la cei simptomatici, cât și asimptomtici, arată un studiu realizat în China.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că o persoană ar înceta să fie imună la virus după această perioadă de timp. Nivelurile mai scăzute ale răspunsurilor imune măsurate în studiu pot fi încă suficiente pentru a combate virusul.

Studiul, realizat pe 37 de pacienți simptomatici și 37 asimptomatici, a descoperit că, dintre cei testați pozitiv cu anticorpi IgG, unul din principalele tipuri de anticorpi ce apare după o infecție, peste 90% au prezentat un declin abrupt în 2-3 luni. Declinul mediu al cantității de anticorpi a fost de peste 70% atât la cei simptomatici, cât și la cei asimptomtici.

În schimb, infecțiile cauzate de diferite coronavirusuri, precum SARS și MERS, au produs anticorpi care rămân în corp aproape un an, potrivit The New York Times, citat de the-scientist.com.

Un alt studiu, publicat pe 16 iunie pe serverul medRxiv a analizat anticorpii la aproape 1.500 de pacienți cu Covid-19 din Wuhan. Cercetătorii au comparat nivelurile lor cu alte trei grupuri: aproape 20.000 de membri ai populației generale, mai mult de 1.600 de pacienți spitalizați din alte motive decât Covid-19 și mai mult de 3.800 de lucrări medicali.

Aceștia au descoperit că în timp ce aproape 90% dintre pacienții cu Covid-19 aveau anticorpi, aproximativ între 1 și 5% dintre indivizii din celelalte grupuri le-au avut, de asemenea.

Autorii concluzionează în lucrarea lor că restul de 10% dintre pacienții infectați fără anticorpi detectabili, în combinație cu lipsa de anticorpi din cadrele medicale, sugerează că „după infecția SARS-CoV-2, este puțin probabil ca oamenii să producă anticorpi de protecție de lungă durată. împotriva acestui virus.

author avatar
Andreea Vlad
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger