AcasăCORONAVIRUSCât durează, de fapt, imunitatea după Covid-19. Descoperirea care schimbă tot!

Cât durează, de fapt, imunitatea după Covid-19. Descoperirea care schimbă tot!

covid-19Cât durează, de fapt, imunitatea după Covid-19. Descoperirea care schimbă tot!

Imunitatea la noul coroanvirus durează mai mult, arată noile cercetări. Anterior, oamenii de știință descoperiseră că infecția Covid-19 produce anticorpi pentru cel mult șase luni. Iată că un nou studiu, realizat în Australia, arată că cei infectați cu Covid-19 au o memorie imună care îi protejează de o nouă infecție timp de cel puțin 8 luni. 

Rezultatele cercetării, publicate în revista Science Immunology, sunt importante, deoarece, întăresc probabilitatea ca vaccinurile împotriva virusului Sars-Cov-2, să ajungă în curând în Europa.

Studiul demonstrează că anumite celule din sistemul imunitar, numite celule de memorie B, îşi „amintesc” infecția cu virusul și la re-expunere, declanșează un răspuns imun protector prin producerea rapidă de anticorpi.

Organismul recunoaște una din componentele coronavirusului

Cercetătorii au recrutat 25 de pacienți cu COVID-19 și au prelevat 36 de probe de sânge începând cu 4 zile după infectare şi ajungând până la 242 de zile. La fel cum s-a observat și în alte studii, analizând răspunsul anticorpilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că anticorpii împotriva virusului au început să scadă după 20 de zile de infecție.

Cu toate acestea, s-a constatat că toți pacienții au continuat să aibă celule B cu memorie care „au recunoscut” una dintre cele două componente proteice ale virusului SARS-CoV-2. Aceste celule B de memorie specifice virusului au fost prezente în mod stabil timp de până la opt luni după infecție.

Potrivit profesorului Menno van Zelm, de la Universitatea Monash, unul dintre autorii cercetării, rezultatele dau speranță pentru eficacitatea oricărui vaccin împotriva virusului și explică, de asemenea, de ce au existat atât de puține exemple de infecții noi adevărate în rândul milioanelor de oameni care au fost depistați pozitiv pentru virus la nivel global.

author avatar
Andreea Vlad
1.069 afisari

2 COMENTARII

  1. & Dacă s-a constatat că realizările obținute prin biotehnologie în multe domenii sunt oarecum cam instabile și dau efecte nedorite, după ceva vreme , dacă au fost retrase din piață produse obținute prin biotehnologie în alte domenii sau s-a renunțat la unele dintre metodele de biotehnologie, dacă sunt vaccinuri anunțate ca testate și puse în folosință obținute prin metode ce a putea fi considerate biotehnologie, care nu respectă nici procedurile clasice de testare și punere în folosință a vaccinurilor, ? Deci, considerați că ar trebui stabilit și un indicator de risc și de reușită al aplicării metodelor de biotehnologie și al duratelor de utilizare al metodelor de biotehnologie aplicate, ?

  2. Memorie imuna care ii protejeaza timp de 8 luni ? Serios? Daca in Europa si Australia s a depistat dar inca NU se cunostea SarCov 2 de prin martie 2020 si in nov.2020 publica studiul sunt cam 8 luni…Cand au avut timp de identificare si apoi de studiu in laborator pe esantioane?
    Si daca un intreg virus cu intreg invelis viral nu de imunitate indelungata, cum da un ARN mes. care proiecteaza doar o proteina din virus ? Sa ne explice..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger