AcasăCORONAVIRUSCât de sigură este amestecarea vaccinurilor. Ce spune EMA

Cât de sigură este amestecarea vaccinurilor. Ce spune EMA

Datorită modului în care toate vaccinurile anti-Covid aprobate stimulează un răspuns imun prin intermediul proteinei spike, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) consideră că există motive întemeiate să credem că amestecarea vaccinurilor este atât sigură, cât și eficientă.

EMA a declarat miercuri că există „motive științifice bune” care sugerează că amestecarea vaccinurilor este sigură și eficientă.

În plus, datele timpurii din Spania și Germania sugerează „un răspuns imun satisfăcător și fără probleme de siguranță”, au precizat reprezentanții EMA.

Spania, Germania și Franța  se numără printre țările care au ales să ofere un vaccin ARN de la BioNtech / Pfizer sau Moderna ca a doua doză persoanelor mai tinere care primiseră deja o primă doză Oxford / AstraZeneca, după îngrijorile privind apariția unor cheaguri de sânge la acest grup de pacienți.

De asemenea, în Marea Britanie se efectuează studii, amestecând mai multe combinații de vaccinuri. Până acum, rezultate au arătat că reacțiile ușoare, cum ar fi durerile de cap și simptomele asemănătoare gripei, sunt mai frecvente în cazul combinațiilor mixte. Primele rezultate ale imunității sunt așteptate foarte curând.

EMA a declarat că așteaptă rezultatul acestor studii în curs și va revizui datele pe măsură ce vor fi disponibile.

Agenția a precizat că “nu este în măsură să facă recomandări definitive cu privire la utilizarea diferitelor vaccinuri Covid-19 pentru cele două doze”, deciziile privind modul de administrare a vaccinărilor rămân apanajul experților din țările membre.

author avatar
Radu Jacotă
202 afisari

3 COMENTARII

  1. E chiar foarte sigura sa te injectezi cu vaxinul in cap, indifeent de care este, cu cat mai multe cu atat mai bine, singurul efect secundar pe viitor este un frumos deces, adica o sa cam dea coltul cobai voluntari, ceea ce chiar va ajuta foarte mult si pe doamna Merkeloaica, ca si ea combina tot ce prinde, e clar ca a intrat frica in astia, de nu se mai inteapa cu acelasi ser experimental de 2 ori !! Si nu uitati: Covid Macht Frei, cobailor !! 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...