AcasăCORONAVIRUSCât a plătit România avans pentru vaccinul antiCovid

Cât a plătit România avans pentru vaccinul antiCovid

Cât a plătit România avans pentru vaccinul antiCovid (foto: Facebook)

Un anunț venit, miercuri, din direcția lui Florin Cîțu, liberalul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor, arată că România a plătit peste 12 milioane de euro avans pentru vaccinul antiCovid.

”Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, sună mesajul postat pe pagina de Facebook a ministrului Cîțu.

foto: gov.ro

Anunțul oficialului guvernamental a venit cu doar câteva ore înainte ca la Cotroceni să aibă loc o nouă ședință de evaluare pe tema gestionării epidemiei de COVID-19. La discuțiile cu președintele Iohannis, programate să înceapă la ora 15, vor fi prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Iohannis a anunțat că vaccinarea se va face etapizat

Klaus Iohannis anunțase, luni, după ce la Cotroceni avuseseră loc discuții pe tema campaniei de vaccinare antiCovid, în prezența miniștrilor Tătaru, Ciucă și Vela, că ”la momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil”.

”Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. (…) Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin”, declara Klaus Iohannis.

324 afisari

3 COMENTARII

  1. Ați plătit ca să-i nenorociți pe români pe banii lor, da? De treizeci de ani îi jefuiți, îi nenorociți și îi omorâți pe români pe banii lor, da? Măăă, nu v-ajută Dumnezeu, CRIMINALILOR!

  2. Or sa plateasca intr-o buna zi, stai linistit! Exista dreptate in tribunalul divin a Creatorului nostru si intr-o buna zi fiecare va primi dupa faptele sale!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger